Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. mája 2022, 15:51
Čas čítania 2:11
Gabor Boros

Hľadáme redaktorku/redaktora pre podnikanie, ekonomiku a inovácie

REFRESHER JOB SK
Uložiť Uložené

Baví ťa svet biznisu a chcela/chcel by si sa mu venovať na 100 %?

Hľadáme redaktora/redaktorku, ktorý/ktorá sa postará o to, aby sme mali pokryté všetky dôležité udalosti a trendy z oblasti podnikania, ekonomiky a inovácií – zo Slovenska aj zo zahraničia. Buď súčasťou novej sekcie, tematického celku a možno budeš súčasťou úplne nového projektu. 

Pre koho je táto práca ideálna?

Musíš vedieť identifikovať trendy. Dokážeš rozoznať správu, ktorá sa zajtra zjaví na titulkách novín, od správy, ktorú všetci hodia do koša. Proaktívne sa zaujímaš o podnikanie, manažment, ekonomiku. Bavilo by ťa zvyšovať finančnú gramotnosť Slovákov. Byť v kontakte, budovať a udržiavať vzťahy s najvplyvnejšími a najbohatšími podnikateľmi na Slovensku. Nemáš problém viesť kvalitné a prepracované rozhovory, chodiť na najdôležitejšie udalosti spojené s ekonomikou a podnikaním na Slovensku.

Ak ťa bavia iné formáty a budeš mať záujem, možno sa môžeš časom postaviť za mikrofón, pred kameru alebo na pódium. Ak si radšej za klávesnicou, ani to nie je problém.

Opis práce:

  • Vyhľadávanie tém z podnikateľského sektora, monitorovanie makro- a mikroekonomických trendov, inovácií.
  • Čomu všetkému sa môžeš venovať? Podnikanie, manažment a všetky hlavné zložky manažmentu bežného podnikania: financie, HR, produkt, procesný manažment, obchod. Témam blízkym startupom, malým a stredným podnikom, ale aj vedúcim pracovníkom v korporáciách.
  • Najlepšie by bolo aj spravodajstvo. Ideálny uchádzač popri veľkých témach bude mávať aj denné služby, počas ktorých bude písať o všetkom, čo sa udeje doma a vo svete. 

Požiadavky:

  • Nepíšeš články pre seba, ale pre časť z 2 000 000 ľudí, ktorí chodia k nám na web a otvoria si článok. Pri tvorbe článku musíš myslieť na to, aby bol zrozumiteľný pre všetkých.
  • Gramatika – v ideálnom svete bezchybná. Články po tebe prejde korektor, ktorý ti môže doplniť nejakú čiarku alebo dĺžeň. Najlepšie by však, samozrejme, bolo, ak by sme od teba dostávali bezchybné články.
  • Štylistika – rovnako dôležitá ako gramatika. To, ako postavíš celý článok, má vplyv na to, či si ho čitateľ bude chcieť zaplatiť.
  • Angličtina. Jasné, nemusíš zvládať zložité prezentácie v cudzom jazyku, no vedieť na vysokej úrovni interpretovať anglický text či audioobsah je naozaj nutné. 

  • Estetické cítenie & cit pre „šťavu“ – schopnosť vybrať správny náhľadový obrázok a z článku so 4 000 slovami vybrať jednu myšlienku alebo vetu do nadpisu, ktorá bude reprezentovať článok čo najpresnejšie, najvernejšie, zaujme a „predá“ ho čitateľom. Môžeš napísať najlepší článok na svete, ale keď ho nedokážeš „predať“ cez náhľadový obrázok a nadpis, nikto naň neklikne.

Podmienky:

Miesto práce: Bratislava

Odmena: Pri úväzku na full-time od 1 000 € až do 2 500 €

Odmena závisí od tvojich skúseností, ale predovšetkým od tvojho výkonu. V redakcii využívame variabilné odmeňovanie, ktoré je štedré pre makačov, ale nepoteší flákačov.

Čo máš urobiť?

Napísať nám na [email protected] s predmetom #BIZNIS2022 a poslať:

  • Životopis. Ak ho nemáš pripravený, môžeš preskočiť, tento bod nie je nutný.
  • BIO. V pár vetách sa opíš a povedz nám, aký si človek a čo ťa charakterizuje.
  • Skúsenosti. Aké máš a ako ťa kvalifikujú? Čo si celý život robil?
  • Prečo ty a prečo u nás. Prečo si myslíš, že si pre nás ten pravý kandidát?
  • Ukážky. Pošli nám práce, o ktorých si myslíš, že by nás mali presvedčiť, a doplň info prečo.

Ideálne pošli všetko zabalené v jednom PDF.

Do mailu prihoď aj dátum, odkedy by si mohol nastúpiť, otázky alebo špecifiká, o ktorých by sme mali vedieť.

 

Odpovieme len uchádzačom, ktorí splnia formálne požiadavky podľa postupu vyššie a zároveň nás zaujmú.

Domov
Zdieľať
Diskusia