Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. apríla 2021, 19:42
Čas čítania 0:35
Viktor Kniš

Česko nebude ďalej predlžovať núdzový stav, potvrdil Babiš. Ten aktuálny sa skončí o týždeň

Česko nebude ďalej predlžovať núdzový stav, potvrdil Babiš. Ten aktuálny sa skončí o týždeň
Zdroj: FOTO TASR - Jaroslav Novák
NEWS ČESKO
Uložiť Uložené

Núdzový stav v Česku sa skončí 11. apríla.

Premiér Andrej Babiš pre TV Nova potvrdil, že česká vláda nebude žiadať predĺženie núdzového stavu. V susednom Česku sa teda oficiálne skončí 11. apríla, a tak prestane platiť zákaz večerného, resp. nočného vychádzania a zákaz cestovania medzi najzasiahnutejšími okresmi. Podľa Babiša bude vláda ďalej postupovať podľa tzv. pandemického zákona. 

V Česku platil zákaz vychádzania medzi deviatou večer a piatou hodinou ráno, výnimku mali len ľudia na cestu do práce alebo za lekárskou starostlivosťou. Núdzový stav sa skončí po viac ako pol roku.

Odporúčané
Selfie Andreja Danka s holiacim strojčekom pobláznila internet. Ostrihám vás všade je adaptácia na esemesky so Zsuzsovou Selfie Andreja Danka s holiacim strojčekom pobláznila internet. Ostrihám vás všade je adaptácia na esemesky so Zsuzsovou 4. apríla 2021, 13:16

Krajina pod vedením Andreja Babiša dlhodobo patrila k tým, ktoré pandémia zasiahla najviac na svete. Česko viedlo v rebríčkoch hospitalizovaných aj obetí. 

Vzhľadom na zlepšujúcu sa situáciu je na stole aj otázka otvárania škôl pre prvý stupeň, o ktorej budú ministri rozhodovať počas najbližšieho týždňa. 

Na Slovensku pred víkendom schválili poslanci predĺženie núdzového stavu o 40 dní od 20. marca. Zatiaľ nie je jasné, či vláda ešte bude žiadať parlament o ďalšie predlžovanie. 

Domov
Zdieľať
Diskusia