Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je sponzorovaný obsah Technickou univerzitou vo Zvolene.
6. apríla 2021, 9:24
Čas čítania 1:10
Sponzorovaný obsah

Ako zvládajú dištančné vyučovanie študenti, ktorí potrebujú prax? Táto škola investovala do dronov či zeleného plátna

REFRESHER
Uložiť Uložené

Technická univerzita vo Zvolene sa snaží študentom vynahrádzať prax špičkovými technológiami.

Koronakríza v mnohom ovplyvnila aj vysoké školy. Na Technickej univerzite vo Zvolene platia už niekoľko mesiacov prísne protiepidemické opatrenia a študenti sa učia dištančnou metódou.

Najcitlivejšie vnímajú túto situáciu študenti technických odborov, ktoré sú založené na praxi v najmodernejších laboratóriách a výskumných pracoviskách Technickej univerzity vo Zvolene.

Ako zvládajú dištančné vyučovanie študenti, ktorí potrebujú prax? Škola investovala do dronov či štúdia
Zdroj: TUZVO

S dištančnou metódou výučby zápasia všetky štyri fakulty Technickej univerzity vo Zvolene – či už ide o drevársku fakultu, lesnícku fakultu, fakultu techniky, alebo fakultu ekológie a environmentalistiky.

TUZVO sa snaží svojim študentom vynahrádzať chýbajúcu prax napríklad aj videami s experimentmi a škola investovala do štúdia so zeleným plátnom či dokonca do dronov. TUZVO sa snaží aj v tejto neľahkej situácii poskytovať svojim študentom plnohodnotné vzdelávanie za pomoci najmodernejších technológií či špičkového vybavenia. 

Ako zvládajú dištančné vyučovanie študenti, ktorí potrebujú prax? Škola investovala do dronov či štúdia
Zdroj: TUZVO

S Refresherom sme TUZVO navštívili ešte minulý rok, skúsili sme si virtuálnu realitu a boli sme aj v 3D jaskyni. Presvedčili sme sa, že ide o skutočne pokrokovú univerzitu, pričom jedna z jej fakúlt, konkrétne lesnícka fakulta, je dokonca jedinou svojho druhu na Slovensku. 

Prácu študentov môžeme vidieť nielen v priestoroch školy, ale i na výstavách po celom Slovensku, keďže drevárska fakulta vychováva napríklad aj dizajnérov nábytku. 

Všetky štyri fakulty Technickej univerzity vo Zvolene svojim študentom ponúkajú štúdium programov s vysokým uplatnením v praxi a za bežných okolností aj mnoho aktivít v rámci študentského života, možnosť vycestovať do zahraničia a veľa ďalších cenných skúseností. 

Z univerzitnej ankety jasne vyplýva, že až 65 % z oslovených študentov sa chce vrátiť do laboratórií a učební čo najskôr.

Na TUZVO pravidelne zasadá univerzitný krízový štáb, ktorý monitoruje situáciu so šírením nového koronavírusu a operatívne prijíma protiepidemické opatrenia na zabezpečenie ochrany zdravia študentov a zamestnancov, ktoré sú zverejňované prostredníctvom univerzitných komunikačných kanálov.

Ak sa rozhoduješ, kam ísť na vysokú školu, určite si pozri naše reportáže z Technickej univerzite vo Zvolene. Po ich uvidení budeš mať možno ľahší výber. Viac informácií nájdeš na www.tuzvo.sk.

Domov
Zdieľať
Diskusia