Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. januára 2021, 9:23
Čas čítania 0:35
Viktor Kniš

Matovič vysmial Slovákov, ktorí sa takmer pobili v Lidli kvôli respirátorom

NEWS IGOR MATOVIČ
Uložiť Uložené

Premiér reaguje na včerajšie video z obchodného reťazca, v ktorom sa Slováci naťahujú kvôli lacnejším respirátorom.

Slovensko obletelo virálne video, v ktorom sa Slováci skoro pobili o lacné respirátory v Lidli. Ide o paradoxnú situáciu, keďže v snahe chrániť svoje zdravie si ho na druhej strane výrazne ohrozili, keďže obzvlášť nová nákazlivejšia mutácia koronavírusu sa dokáže pri nedodržiavaní rozostupov ľahko šíriť. 

Tento paradox si všimol aj premiér Igor Matovič, ktorý sa zabáva na situácii zdieľaním legendárneho meme hovorcu policajného prezidenta. Hlášku „to mi nevychádza“ dopĺňa predseda vlády konštatovaním, že ide o veľmi nelogický moment. 

„V tlačenici sa pomaly pobiť kvôli respirátorom, na ktorých ušetrím euro ... aby som si nimi zdravie chránil,“ uvádza Matovič na Facebooku. 

Odporúčané
Matovič vysmial Slovákov, ktorí sa takmer pobili v Lidli kvôli respirátorom Matovič vysmial Slovákov, ktorí sa takmer pobili v Lidli kvôli respirátorom 22. januára 2021, 9:23

Kvalitnejšie FFP2 respirátory skutočne dokážu efektívnejšie ochrániť pred novou nákazlivejšou formou koronavírusu z Británie. Dostupné sú na stránkach so zdravotníckymi pomôckami a kúpiť sa dajú aj v lekárňach.

Na Slovensku tento druh ochrany pravdepodobne nebude povinný, vyhlásil minister zdravotníctva Marek Krajčí. Povinne ho musia nosiť napríklad Rakúšania pri ceste v hromadnej doprave. 

 

Domov
Zdieľať
Diskusia