Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. decembra 2020, 17:34
Čas čítania 1:15
Lukáš Čelka

Dobrovoľníci vymysleli chatbota, ktorý ti pomôže získať pomoc. Stránka napovie, na akú podporu máš nárok

NEWS
Uložiť Uložené

Virtuálneho poradcu nazvali Kompas pomoci.

Hoci projekt Kompas Pomoci beží len týždeň, virtuálneho poradcu už využilo niečo cez tisíc ľudí. V stránke je naozaj jednoduché sa zorientovať, stačí ti spraviť pár klikov a aplikácia ťa sama navedie k odpovediam na otázky.

Kompas pomoci nie je orientovaný len na podnikateľov. Hneď v úvode sa ťa stránka opýta, či si fyzická osoba, právnická osoba alebo nezisková organizácia. Pri každej z možností máš na výber, o akú pomoc si môžeš požiadať.

Odporúčané
Matovič klame, tvrdí Sulíková pravá ruka Jana Kiššová: Za návrhy premiéra sme nehlasovali Matovič klame, tvrdí Sulíková pravá ruka Jana Kiššová: Za návrhy premiéra sme nehlasovali 10. decembra 2020, 9:15

„Projekt Kompas pomoci vznikol za účelom budovať väčšiu dôveru ľudí v štátnu pomoc na Slovensku. Dôvera tu klesá preto, lebo veľa ľudí má pocit, že systém nefunguje. My sme práve prostredníctvom tohto projektu chceli ukázať, že sú systémy, ktoré štát poskytuje, naozaj fungujú a ľudia ich môžu využiť, “ povedala iniciátorka projektu Lucia Pašková. 

Domov
Zdieľať
Diskusia