Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. novembra 2020, 19:21
Čas čítania 1:14
Adam Novosad

Matovič: Žiaci by sa mohli vrátiť do škôl 7. decembra. Povinné plošné testovanie v decembri bude, čakáme na nákup testov

NEWS SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Žiaci a študenti by sa mali do škôl vrátiť od 7. decembra, ale školy by si mali zorganizovať vlastné odberné miesta a pravidelne žiakov, pedagógov aj rodičov pretestovať.

Igor Matovič oznámil, že žiaci a študenti by sa mali do škôl vrátiť na dva týždne pred Vianocami od 7. decembra. Vláda to chce dosiahnuť pomocou komunitného testovania, ktoré by mali zabezpečovať samotné školy. Cieľom je pravidelne pretestovať žiakov, pedagógov aj rodičov, aby návrat žiakov nespôsobil rýchle pribúdanie nových prípadov.

Odporúčané
Matovič: Spravme pred Vianocami radšej lockdown, dobrovoľné testovanie nemá zmysel Matovič: Spravme pred Vianocami radšej lockdown, dobrovoľné testovanie nemá zmysel 25. novembra 2020, 15:02

Vlastné odberné miesta by mali školy prevádzkovať v nasledujúcich mesiacoch aj po skončení vianočných sviatkov bez ohľadu na epidemiologickú a bezpečnostnú situáciu. Očakáva, že žiaci a študenti sa do škôl po vianočných prázdninách opäť vrátia 7. januára.

Domov
Zdieľať
Diskusia