Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. novembra 2020, 10:54
Čas čítania 0:50
Miriam Rumanková

Anglicko presúva stopku predaju benzínových a naftových áut na rok 2030

NEWS BORIS JOHNSON KLIMATICKÁ ZMENA
Uložiť Uložené

Ide o jeden z plánov ako spomaliť klimatickú krízu.

Predseda vlády Spojeného kráľovstva Boris Johnson včera oznámil, že v krajine sa od roku 2030 nebudú predávať žiadne nové autá so spaľovacím motorom. Výnimkou nebudú ani hybridy, ktorých predaj dostal stopku od roku 2035. Vyhlásenie Boris Johnson obhájil tým, že ide o jeden z krokov ich nového desaťbodového plánu k „zelenej priemyselnej revolúcií“, ktorá má za úlohu zmierniť zmeny klímy, informuje The Verge.

Nie je to prvýkrát, čo premiér stopku pre spaľovacie motory ukázal. Teraz ale posunul dátum z roku 2040 na rok 2030. 

Odporúčané
Dnešným dňom sme ako ľudstvo vyčerpali všetky obnoviteľné zdroje a žijeme na ekologický dlh Dnešným dňom sme ako ľudstvo vyčerpali všetky obnoviteľné zdroje a žijeme na ekologický dlh 22. augusta 2020, 8:34

„Aj keď s tento rok uberá úplne iným smerom, ako sme očakávali, Spojené kráľovstvo sa aj napriek tomu pozerá vpred a využíva príležitosť na vybudovanie zelenšej budúcnosti,“  povedal Boris Johnson. Doplnil, že obnova našej planéty musí ísť ruka v ruke s ekonomikou.

Domov
Zdieľať
Diskusia