Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. novembra 2020, 18:15
Čas čítania 1:46
Marián Mauik Biel

Prvé dojmy z iPhone 12 Pro Max: Technologická revolúcia sa nekoná, viac sa posunul v dizajne

TECH APPLE IPHONE
Uložiť Uložené

Po pár dňoch je dojem výborný, ale na plnohodnotnú recenziu ešte nejaký čas potrebujeme. Zatiaľ navrhni čo všetko by sme mali vyskúšať.

Od prvého dňa, kedy sa iPhone 12 Pro Max dostal do obchodov sa s ním zoznamujeme a skúšame čo nové prináša. Ak vôbec niečo. Zatiaľ sme na plnohodnotnú recenziu čas nemali, niektoré skúsenosti už áno. Je to nevšedný ročník. Najväčší model síce vyzerá výborne, nebude však pre mnohých.

Odporúčané
Ktorú nabíjačku si vybrať k novému iPhone 12? Ktorú nabíjačku si vybrať k novému iPhone 12? 25. októbra 2020, 12:03

V prvom rade prekvapila ozaj kompaktná škatuľka. Určite dáva zmysel zmenšovať balenia. Do jedného kamiónu sa tento rok vojde takmer dvojnásobok iPhonov. Ono sa to nezdá, ale rozvoziť po celom svete z fabrík v juhovýchodnej Ázie produkty je riadna finančná aj ekologická záťaž. Veď len za prvý polrok vo svete ľudia kúpili 37,7 milióna iPhonov. A to dokonca len z modelu iPhone 11.

Prvé dojmy z iPhone 12 Pro Max: Zatiaľ posun skôr v dizajne než nejaká technologická revolúcia
Zdroj: Marián Biel

Chýbajúca nabíjačka je stále kontroverzné rozhodnutie. A s káblom s USB-C koncovkou aj trochu smiešne. Pre redakcie, kde smartfóny testujú bežne, to samozrejme, nie je žiaden problém. Nabíjačiek a káblov sa za roky nazbiera. Ale bežný používateľ, ktorý po 4 rokoch s nadšením rozbalí náhradu iPhonu 7 Plus a zistí, že novinku ani nemá ako nabiť, to môže byť zvláštne. Našťastie na výber je množstvo menších, lacnejších a rýchlejších nabíjačiek. Všetko o nich si sa mohol dočítať tu.

Krásny dizajn a riadne veľký telefón. To je prvý dojem po otvorení balenia. Jasné, čisto subjektívna vec. Ale už dlho sme nemali z iPhonu pocit ako keby bol vyrobený v luxusnom hodinárstve a nie vo fabrike na spotrebnú elektroniku. Svoje robí aj oceľový rám. Je zvláštne, že žiaden iný výrobca sa do ocele nepúšťa a stačí mu hliník.

Domov
Zdieľať
Diskusia