Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. novembra 2020, 21:34
Čas čítania 0:44
Tímea Krauszová

Počas futbalového zápasu sa inteligentná kamera zamerala na plešatú hlavu rozhodcu namiesto lopty, fanúšikovia si nemohli užiť hru

ŠPORT FUTBAL
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Na zápase nebol živý štáb, pretože využívajú inteligentnú kameru. Aj tá sa však môže pomýliť.

Aj inteligentné kamery majú svoje dni. Ukázalo sa to počas zápasu 24. októbra medzi škótskymi futbalovými tímami Inverness Caledonian Thistle a Ayr United FC. Zápas síce skončil remízou 1:1, no fanúšikovia si časť akcie ani nemohli užiť. Kamera, ktorú ovláda umelá inteligencia, totiž nesprávne zaostrila a namiesto lopty sledovala holú hlavu čiarového rozhodcu, píše Unilad.

Odporúčané
Nechceme sa nabaliť, chceme dcéru podporiť v hudobnom sne, hovorí otec 8-ročnej raperky Lil ASH (Rozhovor) Nechceme sa nabaliť, chceme dcéru podporiť v hudobnom sne, hovorí otec 8-ročnej raperky Lil ASH (Rozhovor) 1. novembra 2020, 15:30

Faux pas v živom vysielaní

Komentátor sa počas zápasu musel divákom ospravedlňovať, pretože kamera opakovane zaostrila na hlavu rozhodcu. Domáci tím nezamestnáva kameramana, pretože zainvestovali do inteligentnej kamery – zrejme neboli nadšení, keď si pri sledovaní zápasu nemohli užiť skutočnú akciu, pretože neustále videli rozhodcovu hlavu.

Niekto sa, samozrejme, zo záznamom zo zápasu skvele pohral a výsledné dielo aj s hudobnou zvučkou ti spríjemní večer. Nič iné neostáva ani organizátorom zápasu, len sa zasmiať a zrejme zvážiť, či sa im predsa len neoplatí mať niekoho v réžii, kto by mohol kontrolovať kameru.

Domov
Zdieľať
Diskusia