Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Obsah vznikol v spolupráci so spoločnosťou TV Markíza.
2. novembra 2020, 10:31
Čas čítania 2:13
Jana Mikysová

Študenta bratislavského gymnázia hľadá polícia. O čom bude nový diel seriálu Pán profesor?

FILMY A SERIÁLY PÁN PROFESOR
Uložiť Uložené

Finálová časť populárneho markizáckeho seriálu bude plná napätia od začiatku až po koniec.

Ubehol ďalší týždeň, čo znamená, že dnes večer si budeš môcť na TV Markíza pozrieť finálovú, desiatu časť seriálu Pán profesor. Klaudia to so svojím odchodom do USA myslí vážne. Samo však bude musieť riešiť ešte väčší problém. Jedného z jeho študentov hľadá polícia. 

Odporúčané
Sú mladí Slováci otvorení voči homosexuálom? Seriálový Ján to nebude mať na novej škole ľahké Sú mladí Slováci otvorení voči homosexuálom? Seriálový Ján to nebude mať na novej škole ľahké 26. októbra 2020, 10:23

Moderný vzťahový seriál s komediálnymi prvkami z prostredia fiktívnej slovenskej strednej školy divákov prenáša do školských lavíc bratislavského gymnázia. Stredoškolský profesor Samo (Tomáš Maštalír) sa s netradičným spôsobom výučby niekedy aj proti svojej vôli angažuje v problémoch druhákov.

Ústrednou postavou, ktorá zamotá dej desiatej epizódy je Hassan, ktorého hrá model, spevák a po novom aj herec, Matúš Kolárovský. Aj napriek tomu, že je hlavnou postavou tejto časti, spočiatku v nej nie je. Práve v tom spočíva problém, ktorý zakrátko odhalí jeho triedny učiteľ Samo. 

Študenta bratislavského gymnázia hľadá polícia. O čom bude nový diel seriálu Pán profesor?
Zdroj: TV Markíza

Hassan sa neukáže v škole, čo by nebolo úplne nezvyčajné. Príde ho však do školy hľadať polícia. Keďže Samo svojich študentov už veľmi dobre pozná, netrvá mu dlho, kým ho nájde. Zatiaľ, čo Samo vyšetruje prečo je Hassan ukrytý v sklade, Klaudiu v zborovni, krátko pred odchodom na letisko, vyruší jeho otec. 

Nebola by to Klaudia, keby sa aj vo svoj posledný deň nezapojí do riešenia problémov jedného zo študentov. Ako inak, veď so Samom sú už zohratá dvojka. A to aj napriek tomu, že jej každú minútu volá snúbenec či stíha lietadlo.

Študenta bratislavského gymnázia hľadá polícia. O čom bude nový diel seriálu Pán profesor?
Zdroj: TV Markíza

Matúša sme v súvislosti s témou nadchádzajúcej epizódy v krátkosti vyspovedali. Ako Hassan sa v seriáli sťažuje na posmešky a šikanu kvôli jeho farbe pleti. Sám herec má zo svojho života žiaľ mnohé podobné skúsenosti, preto sa so svojou rolou vedel veľmi dobre stotožniť. 

„Najhoršie to bolo, keď som mal tak 17-18, v tom období som začal chodiť aj viac von, do mesta a tak. Vtedy som párkrát schytal nejaké kopance, alebo sme museli odísť z reštaurácie, lebo si tam sadol nejaký pán, ktorý si tam síce sadol až po nás, no začal na celú reštiku vykrikovať, že on nemá rád černochov a je hrdý rasista. Potom za nami prišla čašníčka a povedala nám, že by sme mali odísť, lebo im tam nevyhovujeme. Vo vlaku ma chceli niekoľkokrát zbiť, lebo nemám čo chodiť do Bratislavy a oni tam majú svoje biele dcéry. Najhoršia spomienka bola, keď som mal asi osem rokov a boli sme s mamou na ihrisku. Tam prišiel pán, ktorý svoju dcéru normálne zhodil z hojdačky, postavil ju predo mňa a povedal jej: „Keď takéhoto ku mne donesieš, tak ťa zbijem a jeho dám roztrhať psom,“ opisuje niektoré zážitky v spojitosti so svojou farbou pleti Matúš.  

Študenta bratislavského gymnázia hľadá polícia. O čom bude nový diel seriálu Pán profesor?
Zdroj: TV Markíza

Hassan sa v tejto epizóde ocitne pred zdanlivo neriešiteľným problém. Ako typický tíndežer pred ním radšej uteká, čo ho dostáva do ešte väčších problémov. Čo by Matúš poradil mladým ľuďom, ktorí sa možno ocitli v podobnej situácii? „Keďže Hassan je podobný ako ja, že radšej pred problémami uteká, ako ich rieši, tak by som ľuďom odporučil, aby neutekali. Koniec koncov bude ten problém iba väčší, keď ho nechajú tak, alebo si iba vytvoria ďalšie. Presne ako Hassan v poslednej časti. Tým, že utekal pred problémami, dostával sa z problému do problému. Treba si veriť a nenechať veci tak, lebo potom to môže dopadnúť veľmi zle a väčšinou to nie je najlepšia cesta,“ odpovedá herec. 

Podarí sa na prvý pohľad neriešiteľný problém so smutným koncom odvrátiť a stihne Klaudia odletieť do Ameriky? Dozvieš sa dnes večer o 20:30 na TV Markíza. 

Domov
Zdieľať
Diskusia