Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. októbra 2020, 19:40
Čas čítania 0:40
Daniel Mikolášik

Pápež František podporil registrované partnerstvá: Aj gejovia sú Božie deti, tvrdí

NEWS LGBT+ PÁPEŽ
Uložiť Uložené

Pápež žiada zákony o registrovanom partnerstve, vďaka ktorým by LGBTI príslušníci mali právnu ochranu.

Na filmovom festivale v Ríme dnes predstavili dokument rusko-amerického režiséra Jevgenija Afinejevského s názvom Francesco, v ktorom pápež František historicky vôbec prvýkrát exaktne a verejne podporil zákony umožňujúce homosexuálnym párom vstúpiť do registrovaného partnerstva.

Ako informuje CNA, pápež sa tak vyjadril v pasáži dokumentárneho filmu, v ktorej hovorili o tom, že duchovní by mali ísť aj za LGBTI ľuďmi. „Mali by sme vytvoriť zákon o registrovanom partnerstve, v tom prípade by mali právnu ochranu,“ povedal František v dokumente.

Odporúčané
Pápež František odkazuje rodičom LGBTI detí: Boh ľúbi vaše ratolesti také, aké sú Pápež František odkazuje rodičom LGBTI detí: Boh ľúbi vaše ratolesti také, aké sú 19. septembra 2020, 12:25

Je to prvýkrát, čo sa nejaký pápež vyjadril v prospech homosexuálnych zväzkov. Vatikán na to zatiaľ nijako nereagoval. „Homosexuáli majú právo žiť v rodine. Sú to deti božie a majú na rodinu právo,“ uviedol pápež a podporil svoje predošlé slová, že aj gayovia sú Božie deti. Vo filme tvrdí, že si za tým stojí.

Dokument o živote a službe pápeža Františka zaznamenáva jeho postoj k naliehavým sociálnym otázkam a k pastoračnej službe medzi tými, ktorí žijú podľa slov pápeža „na existenčných perifériách“.

Domov
Zdieľať
Diskusia