Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. októbra 2020, 8:09
Čas čítania 0:37
Miriam Rumanková

8618 nových prípadov za jediný deň v Česku. Krajina je na tom najhoršie v Európe

NEWS ČESKO
Uložiť Uložené

Česko má najvyššie denné prírastky pozitívne testovaných v celej EÚ.

Počet aktuálne nakazených koronavírusom v Česku už prekročil 100-tisíc, hospitalizovaných je takmer 1900 ľudí. Krajina má najvyššie denné prírastky pozitívne testovaných v celej EÚ.  

Česko týmto prírastkom prekonalo svoj rekord zo štvrtka o vyše tri tisíc aktiývnych prípadov viac. Informuje o tom Ministesrtvo zdravotníctva Českej republiky

Rekordný je denný prírastok nakazených v Prahe, kde sa včera potvrdilo 1 386 prípadov.

Dodnes si pandémia v Česku vyžiadala 905 ľudských životov. Len za posledný týždeň pritom pribudlo takmer 200 obetí.

Podla premiéra Andreja Babiša je situácia v Českej republike veľmi vážna a je nutné dodržiavať nariadené opatrenia. „Já jsem vás prosil opakovaně, abyste dodržovali pravidla nastavená vládou a znovu vás o to prosím a zároveň vás důrazné žádám. Protože názor lidí se samozřejmě zásadně změnil. Názor na nošení roušky. Dokonce 7 % Čechů si ji nebere nikdy,“ okomentoval nerešpektovanie prijatých opatrení český premiér.

„Buď budeme všichni opatření dodržovat nebo my budeme muset přistoupit urychleně k dalším omezujícím krokům a nemůžeme vyloučit ani lockdown,“  doplnil Andrej Babiš.

Odporúčané
MAPA: Takmer všetky okresy na Slovensku sú už na zozname rizikových MAPA: Takmer všetky okresy na Slovensku sú už na zozname rizikových 9. októbra 2020, 14:17
Domov
Zdieľať
Diskusia