Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. septembra 2020, 16:39
Čas čítania 0:29
Daniel Mikolášik

Na horách už napadala prvá snehová nádielka. V Tatrách sú teploty pod bodom mrazu

ZAUJÍMAVOSTI SNEH VYSOKÉ TATRY
Uložiť Uložené

Prvý jesenný týždeň priniesol na niektorých miestach Slovenska aj prvý sneh.

Prvá snehová pokrývka v tohtoročnej sezóne prišla už v prvý jesenný týždeň. Na viacerých miestach Slovenska boli teploty pod bodom mrazu a na horách aj nasnežilo. Tatranské horské strediská na sociálnej sieti zdieľali aktuálne fotografie kompletne zasneženého Lomnického štítu.

Odporúčané
Podľa klimatológa je možné, že Dunaj aj celý Žitný ostrov zmizne. Priprav sa na dlhé a suché letá (Rozhovor) Podľa klimatológa je možné, že Dunaj aj celý Žitný ostrov zmizne. Priprav sa na dlhé a suché letá (Rozhovor) 31. júla 2020, 10:16

Na Slovensku začiatkom týždňa cez noc mrzlo až v 11 lokalitách. Najchladnejšie bolo na Lomnickom štíte, kde teplota dosiahla - 3,5 stupňa Celzia. Mínus dva stupne Celzia boli na Chopku, v Oravskej Polhore bolo -1,5 stupňa. V osade Oravice pri Tvrdošíne teplota v noci dosiahla mínus 1,2 stupňa Celzia a v obci Novoť meteorológovia namerali -1,1 stupňa Celzia.

Teplotu tesne pod nulou zaznamenali v obci Vernár, Dobšinská Ľadová Jaskyňa, Oravská Lesná, Huty, Torysky a Červený Kláštor. Prízemný mráz bol podľa SHMÚ v Dolnom Hričove, v Liesku, Poprade, Telgárte, Spišských Vlachoch, Švedlári a Podolínci.

Domov
Zdieľať
Diskusia