Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. septembra 2020, 18:02
Čas čítania 1:20
Adel Ghannam

Záborská trvá na 96-hodinovej lehote pre interrupcie, o tabletke sa teraz nechce baviť

NEWS
Uložiť Uložené

Poslankyňa OĽANO Anna Záborská trvá na povinnej štvordňovej lehote "na rozmyslenie" pre ženy, ktoré sa rozhodnú ísť na interrupciu. O interrupčnej tabletke, ktorú navrhuje SaS sa nechce zatiaľ baviť.

Poslankyňa z kandidátky OĽaNO Anna Záborská trvá na tom, aby ženy, ktoré sa rozhodnú ísť na interrupciu museli 96 hodín čakať potom čo sa tak rozhodnú. Čas má slúžiť na rozmyslenie aj vzhľadom na to, že budú podľa nej po novom dostávať viac informácií.

Už dvojdňová lehota, za ktorú Slovensko podľa jej politickej oponentky z SaS Jany Cigánikovej kritizujú v zahraničí, by sa tak zdvojnásobila. Obe to povedali v rozhlasovej relácii Braňa Závodského na Rádiu Expres.

Odporúčané
Ivanu hnevalo, že chcú sprísniť zákon o potratoch, tak prehovorila o svojej interrupcii, ktorú podstúpila, keď mala 17 (Rozhovor) Ivanu hnevalo, že chcú sprísniť zákon o potratoch, tak prehovorila o svojej interrupcii, ktorú podstúpila, keď mala 17 (Rozhovor) 20. septembra 2020, 9:36

V úvode diskusie sa snažil moderátor konfrontovať poslankyňu Záborskú s faktom, že počet interrupcií na Slovensku kontinuálne klesá. „Treba ale povedať, že je tu stále šesťtisíc predčasne ukončených tehotenstiev," reagovala Anna Záborská. Tá chce podľa vlastných slov pomôcť čo najviac ženám, aby deti donosili. Interrupčnej turistiky sa neobáva, pretože potraty zostanú legálne. 

Domov
Zdieľať
Diskusia