Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. augusta 2020, 9:07
Čas čítania 1:28
Viktor Kniš

Krajčí podáva trestné oznámenie v súvislosti s konšpiračným webom: Zarábať na strašení verejnosti lacnými lžami je ľudsky odporné

NEWS MAREK KRAJČÍ
Uložiť Uložené

„Zarábanie“ na strašení verejnosti uprostred pandémie „lacnými lžami“ považuje za „ľudsky odporné, medicínsky toxické“.

Minister zdravotníctva Marek Krajčí podáva trestné oznámenie v súvislosti s podozrením z trestného činu šírenia poplašnej správy. Ide o informácie publikované prostredníctvom internetovej stránky Bádateľ.net, ktoré ľudí nabádajú k občianskej neposlušnosti, mareniu prijatých opatrení na zabránenie šíreniu ochorenia COVID-19 či odmietaniu očkovania. Informáciu zverejnili na oficiálnom Facebooku rezortu zdravotníctva. 

Odporúčané
Aktualizované: Viceprezidentka polície informovala o kontrolách nosenia rúšok v kluboch a MHD. Sama ho mala nasadené nesprávne Aktualizované: Viceprezidentka polície informovala o kontrolách nosenia rúšok v kluboch a MHD. Sama ho mala nasadené nesprávne 28. augusta 2020, 7:52

„Webová stránka Bádateľ dlhodobo šíri medicínske nezmysly a hoaxy, často sú to napríklad dezinformácie o vakcinácii alebo o liečbe rakoviny. Lacnými nadpismi ľudí najprv šokuje a potom na nich zarába peniaze tým, že im ponúkajú výživové doplnky a rôzne produkty. V poslednom čase tento portál prekračuje všetky hranice. V čase, keď nám rastie počet nových prípadov nakazených novým koronavírusom, táto stránka straší ľudí klamlivými správami o nosení rúška, ktoré opakovane vyvracajú naši odborníci a lekári,“ uviedol Krajčí, ktorému sa nepáči, že v uplynulých dňoch portál otvorene navádza ľudí, aby obchádzali a nedodržiavali opatrenia.

Domov
Zdieľať
Diskusia