Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. augusta 2020, 8:36
Čas čítania 0:43
Matej Krajčovič

Kim Čong-un je vraj v kóme

NEWS KIM ČONG-UN SEVERNÁ KÓREA
Uložiť Uložené

Teraz informácia spadá do vyhlásení o tom, že časť právomocí presunul na svoju mladšiu sestru.

Americký denník New York Post informuje, že severokórejský líder Kim Čong-un je možno v kóme. Novinárom to mal potvrdiť Čang Song-min, bývalý poradca prezidenta susednej Južnej Kórey. 

Podobné špekulácie sa šírili už pred niekoľkými mesiacmi, kedy sa ich však nepodarilo potvrdiť. V apríli Kim na tri týždne zmizol z očí verejnosti a hoci sa nakoniec pri niekoľkých príležitostiach ukázal, dodnes sa špekuluje, že mohlo ísť iba o jeho dvojníka alebo staršie zábery z archívu štátnych médií. 

Odporúčané
Kim Čong-un vraj odovzdal časť právomocí na svoju sestru Kim Čong-un vraj odovzdal časť právomocí na svoju sestru 20. augusta 2020, 17:49

Teraz by informácie o jeho kritickom zdravotnom stave zapadali aj do správ, že diktátor presunul časť právomocí na svoju mladšiu sestru Kim Jo-čong.

Kim Čong-un je vraj v kóme. Špekulácie o jeho zdraví sa objavujú opäť
Zdroj: TASR/AP

Exporadca súdi, že Kim Čong-un je v kóme, ale zatiaľ pri živote. Problémom režimu podla neho môže byť aj fakt, že zatiaľ prakticky neexistuje jasná následnícka štruktúra. Súčasný líder sa k moci dostal po smrti svojho otca, no o jeho deťoch sa toho veľa nevie a na takto dôležitý post sú takmer určite príliš mladé.

Počíta sa teda skôr s jeho 33-ročnou sestrou, ktorá podľa rôznych zdrojov de-facto krajinu riadi už aj teraz. Oficiálnym dôvodom pre presun právomocí má byť odbremenenie Kim Čong-una od priveľkého stresu. 

Domov
Zdieľať
Diskusia