Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. augusta 2020, 22:08
Čas čítania 0:43
Adam Novosad

Mládež, nič si nerobíte z Covid-19? Možno skončíte v kremačnej peci, varuje vo veľavravnom videu mesto Madrid

NEWS
Uložiť Uložené

Španielske hlavné mesto nechce vidieť rapídne pribúdanie prípadov koronavírusu medzi mladými ľuďmi.

Španielsko sa v uplynulých mesiacoch stalo jednou z najhoršie postihnutých krajín koronavírusom. Aj keď sa v tejto prímorskej krajine situácia výrazne zlepšila, odborníci varujú pred príchodom druhej vlny, pretože vírus sa v niektorých regiónoch opäť začína zmáhať. Zrejme najhoršie je na tom Katalánsko, kde už v niektorých mestách museli v lete opäť nariadiť lockdown.

Aj preto nenecháva hlavné mesto Madrid nič na náhodu. Zverejnilo veľavravné video, ktorým chce upozorniť najmä mladých ľudí na potenciálne hrozby Covid-19. Chce, aby mladí nosili rúška, nehazardovali so životom a zbytočne sa nezoskupovali na miestach ako diskotéky.

Jeho názov znie „Chráň seba, chráň nás“ a človeka postupne vezme z rozpáleného letného bytu, kde teplota dosahuje 32 stupňov Celzia až po jednotku intenzívnej starostlivosti s teplotou 22 stupňov. Medzitým upozorňuje, že svoje zdravie môžeš vymeniť aj za pivo s priateľmi či diskotékou s 28 stupňami.

Odporúčané
WHO kritizuje Rusko, ktoré zavádza informáciami o svojej údajne pripravenej vakcíne na Covid-19 WHO kritizuje Rusko, ktoré zavádza informáciami o svojej údajne pripravenej vakcíne na Covid-19 5. augusta 2020, 16:23

Na samotnom konci však zostáva kremačná pec. S teplotou 980 stupňov prekonáva všetky ostatné miesta a slúži ako zdvihnutý prst pre mládež, ktorá chce aj naďalej riskovať. V nej predsa nechce skončiť nikto, a to nielen mladí ľudia, ale aj všetky ostatné skupiny obyvateľstva, ktoré by mohli vystaviť ohrozeniu.

Domov
Zdieľať
Diskusia