Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
3. augusta 2020, 13:57
Čas čítania 0:41
Jakub Paulík

Primátorka Sliača poľuje na sprejera. Za jeho dolapenie ponúka 500 €

NEWS SLIAČ
Uložiť Uložené

Svojimi „umeleckými dielami“ už nahneval aj primátorku.

Obyvateľ Sliača, ktorý vie, kto stojí za pravidelným sprejovaním objektov v meste, si môže slušne privyrobiť. Podľa webovej stránky Sliača neznáma osoba sprejuje na objekty v meste nápisy DOVK a DOVKER. 

Týmto spôsobom ničí tamojší majetok od októbra 2018. Na mestskom a súkromnom majetku tak spôsobila bližšie nešpecifikované, „rozsiahle škody“. 

Primátorka mesta Ľubica Balgová vyzýva obyvateľov na pomoc

Primátorka Sliača poľuje na sprejera. Za jeho dolapenie ponúka 500€
Zdroj: www.facebook.com

Ak žiješ v Sliači a videl si sprejera na vlastné oči, alebo vieš, kto ním je, volaj na číslo 0911 261 352, prípadne napíš na mail [email protected]. „Za poskytnuté informácie, ktoré by viedli k odhaleniu a usvedčeniu páchateľa uvedených činov, mesto Sliač vyplatí odmenu vo výške 500 €,“ píše sa na webstránke mesta.

Neznámy páchateľ v Sliači sa podľa slovenskej legislatívy dopustil trestného činu poškodzovania cudzej veci. V prípade preukázania viny môže skončiť vo väzení.

Ak „niekto poškodí cudziu vec tým, že ju postrieka, pomaľuje, popíše farbou alebo inou látkou“, podľa § 246 odseku 1 Trestného zákona sa „potrestá odňatím slobody až na jeden rok“. Verdikt súdu by sa mal odvíjať od motívu a rozsahu škody, ktorú páchateľ spôsobil.

Ďalšie fotografie amatérskeho sprejera s tagom DOVK a DOVKER nájdeš tu

Slovenské mesto ponúka 500 € za dolapenie sprejera. Od roku 2018 pravidelne poškodzuje cudzie majetky
Zdroj: sliac.sk
Domov
Zdieľať
Diskusia