Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. júla 2020, 14:25
Čas čítania 0:50
Adam Novosad

Anglicko zrušilo povinnosť 14-dňovej karantény pre Slovákov

NEWS
Uložiť Uložené

Zmena bude platiť už od 28. júla, kedy Slovensko Briti zaradia medzi bezpečné krajiny.

Na novinky o cestovaní zo Slovenska do Spojeného kráľovstva sme čakali dlhé týždne a napokon sme sa dočkali. Britská ambasáda v piatok oficiálne potvrdila, že Úrad verejného zdravia v Anglicku a Centrum biologickej bezpečnosti prehodnotili zoznam krajín, ktorých obyvatelia nemusia po príchode do krajiny absolvovať povinnú 14-dňovú karanténu a tentokrát na zozname figuruje už aj Slovensko.

Zrušená karanténa bude platiť od 28. júla, ale treba si dať pozor, aby si v uplynulých dvoch týždňoch pred svojím vstupom do Spojeného kráľovstva necestoval cez krajinu, ktorú Briti stále považujú za rizikovú. V takom prípade nezáleží na tom, či do krajiny priletíš zo Slovenska, ale aj tak budeš musieť podstúpiť povinnú karanténu.

⭐ Update: Travel corridors ⭐ From 28 July passengers arriving in England from Slovakia will no longer need to...

Posted by British Embassy, Bratislava on Friday, July 24, 2020

Zmena sa pritom v súčasnosti týka výlučne Anglicka, a teda nie celého Spojeného kráľovstva. V tejto chvíli by si preto po príchode do Škótska musel karanténu podstúpiť, ale je vysoko pravdepodobné, že Škótsko, Severné Írsko aj Wales našu krajinu zaradia aj na svoj zoznam a karanténu tak v konečnom dôsledku nebudeme musieť podstupovať v rámci celého Spojeného kráľovstva.

Odporúčané
Toto je nové slovenské epicentrum nákazy Covid-19. Nakazili sa desiatky hostí na oslave 40-tky Toto je nové slovenské epicentrum nákazy Covid-19. Nakazili sa desiatky hostí na oslave 40-tky 24. júla 2020, 11:15

Jednotlivé časti Spojeného kráľovstva však epidemiologickú situáciu posudzujú sami, a rovnako si tak stanovujú aj pravidlá platiace po príchode, a tak sa zoznamy krajín prehodnocujú v rozdielnych časoch.

Aktualizované: Do zoznamu bezpečných krajín nás zaradilo už aj Škótsko.

Domov
Zdieľať
Diskusia