Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. júla 2020, 11:15
Čas čítania 0:32
Viktor Kniš

Toto je nové slovenské epicentrum nákazy Covid-19. Nakazili sa desiatky hostí na oslave 40-tky

NEWS
Uložiť Uložené

Koronavírus sa v Myjave začal šíriť po tom, čo sa rodinnej oslavy zúčastnilo 60 osôb.

Najviac nakazených koronavírusom za včerajšok evidujú v Myjave. Až 8 nových prípadov za jeden deň však s veľkou pravdepodobnosťou nemusí byť konečný rekord. Podľa TV Markíza sa víru začal šíriť po tom, čo sa v Myjave zúčastnilo rodinnej oslavy 40. narodenín 60 ľudí. Riaditeľka trenčianskeho regionálneho úradu verejného zdravotníctva Ľudmila Bučková pre televíziu potvrdila, že medzi prvými potvrdenými prípadmi bol aj samotný oslávenec.


„Najskôr bolo potvrdených sedem infikovaných a po epidemiologickom šetrení pribudlo ďalších 13," priblížila Bučková s tým, že dosiaľ tak zistili nákazu 20 osobám, číslo preto s vysokou pravdepodobnosťou nie je ani zďaleka konečné.

Vylúčené momentálne nie je ani to, že budú stúpať čísla aj v okolitom regióne, a preto je na odborníkoch, aby dohľadali všetky úzke kontakty a poslali ich na testy.

„Epidemiologické šetrenie pokračuje aj v rámci nových pozitívnych a dúfame, že sa noví pacienti sa nepotvrdia,“ dodala Bučková.

Odporúčané
Kričal, oháňal sa detektorom lži a nadával novinárom. Takto perlil premiér Igor Matovič na tlačovke o plagiáte svojej diplomovky Kričal, oháňal sa detektorom lži a nadával novinárom. Takto perlil premiér Igor Matovič na tlačovke o plagiáte svojej diplomovky 23. júla 2020, 10:00
Domov
Zdieľať
Diskusia