Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. mája 2020, 12:23
Čas čítania 0:53
Richard Balog

Dva domy, srnky a stromy. Víkendová chalupa z Juhočeského kraja predstavuje dokonalý únik z ruchu veľkomesta

Dva domy, srnky a stromy. Víkendová chalupa z Juhočeského kraja predstavuje dokonalý únik z ruchu veľkomesta
Zdroj: BoysPlayNice
KULTÚRA
Uložiť Uložené

Rozsiahla rekonštrukcia starého vidieckého domu trvala 4 roky, ale výsledok patrí medzi to najlepšie, čo sme kedy videli.

V poslednom období sa ľudia čoraz častejšie začínajú obzerať po kúpe nehnuteľnosti mimo ruch veľkomiest. Zväčša pritom ide o víkendové sídla, v ktorých dokážu vypnúť a prísť na nové myšlienky, čo jej aj prípad majiteľov tohto nádherného útočiska uprostred prírody. 

Projekt s názvom „Dva domy, srnky a stromy“ nesie rukopis českej architektky Lenky Míkovej, a to značí priamu integráciu nehnuteľnosti do prírody Juhočeského kraja

Odporúčané
Celočierna fasáda s posuvnými modulmi, vnútorný bazén, ale tiež úplné súkromie. Nazri s nami do tohto sídla vo Varšave  Celočierna fasáda s posuvnými modulmi, vnútorný bazén, ale tiež úplné súkromie. Nazri s nami do tohto sídla vo Varšave 10. mája 2020, 11:51

Autentické a tradičné – približne takto by sme mohli charakterizovať dielo pozostávajúce z dvoch samostatne stojacich budov, ktorých podlažná plocha predstavuje veľmi príjemných 365 metrov štvorcových. Od prvotných návrhov až po finálne úpravy najmenších detailov rekonštrukcia trvala približne 4 roky, čo je vidieť na prvý pohľad. Každý kút objektu je totiž dokonale premyslený a všetko spolu hrá na jednotku s hviezdičkou. 

Přírodní materiály jako dřevo, kámen či hlína a jejich ruční opracování vnáší do stavby nedokonalost, která se stává zásadním aspektem projektu. Návrh už od začátku bral v potaz nepřesnosti, měnící se tvar a postupné stárnutí…

Dualita oboch nehnuteľností sa nesie celým projektom, pričom ich odlišný charakter a ich pôvodné využitie sa premietajú aj do nového obydlia, respektíve celkového prístupu k rekonštrukcii. Zatiaľ čo zrubová chalupa je zariadená ako hlavný dom pre majiteľov a zostala uzatvorená, tmavšia a intímnejšia, tak stodola slúži ako letná obývačka, priestor pre hostí a zároveň technické zázemie. 

Lepší pohľad si už avšak dokážeš vytvoriť na základe nasledujúcej série fotografií od šikovných BoysPlayNice

Domov
Zdieľať
Diskusia