Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. apríla 2020, 12:06
Čas čítania 0:48
Adam Novosad

Cena benzínu na slovenských čerpačkách klesla na 1,105 €. Tankujeme za jedny z najnižších cien od roku 2009

NEWS
Uložiť Uložené

Ceny pohonných hmôt sa začínajú prepadávať aj na Slovensku.

Pandémia koronavírusu ovplyvňuje aj cenu ropy, ktorej prepad spôsobil pokles cien pohonných hmôt. Iba pred pár dňami sa ropa po prvýkrát v histórii predávala za zápornú hodnotu, a tak výrobcovia platili odberateľom, aby si zostávajúce zásoby prevzali, a teraz aj na Slovensku registrujeme trend padajúcich cien benzínu a nafty, upozorňuje Denník E.

Odporúčané
S ropou sa dnes obchodovalo za záporné čísla. Prvýkrát v histórii prišla o všetku svoju hodnotu S ropou sa dnes obchodovalo za záporné čísla. Prvýkrát v histórii prišla o všetku svoju hodnotu 20. apríla 2020, 22:25

Štatistický úrad monitoruje priemerné ceny na slovenských čerpacích staniciach. Za minulý týždeň úrad skonštatoval, že v týždni do 19. apríla stihla cena 95-oktánového benzínu klesnúť na 1,105 eura za liter.

Aj keď cena benzínu klesá rýchlejšie ako cena nafty, ani majitelia vozidiel s dieselovými motormi nemusia mať hlavu v smútku. Jej priemerná cena spadla na 1,059 eura za liter. Cena benzínu sa od začiatku roka 2020 prepadla o viac ako 17 percent, zatiaľ čo nafta zlacnela o viac ako 15 percent.

Domov
Zdieľať
Diskusia