Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. apríla 2020, 18:55
Čas čítania 1:07
Tina Hamarova

Jedeň deň ideš na hory, druhý piješ so šoférmi a tretí sa opaľuješ s kuchárkou. Ako vyzerá zájazd českých turistov na Korziku?

PODCASTY CESTOVANIE KORZIKA
Uložiť Uložené

O turistike ale aj živote na francúzskom ostrove Korzika rozprávala vo Všesvet podcaste novinárka Eva Kubániová.

Odoberaj zadarmo na: Spotify, Apple podcasty, Google podcasty

Čo sú podcasty a ako ich počúvať? Dozvieš sa tu

Sleduj Všesvet na Refresheri

„Jedeň deň ideš na hory, druhý deň piješ so šoférmi, tretí deň sa opaľuješ s kuchárkou,“ aj takto opisuje zájazd českej outdoorovej cestovky na ostrov Korzika novinárka a občasná sprievodkyňa Eva Kubániová. Aj keď si možno veľa ľudí myslí, že turistika na stredomorskom ostrove bude „o ničom“, opak je pravdou. Korzické hory sa vraj nápadne podobajú na Tatry, niektoré kopce dokonca prevyšujú Gerlachovský štít. 

Kombo autobus Karosa, tridsať českých turistov, vodiči, ktorí majú vždy zásoby piva a teta kuchárka, ktorá rozdáva na večeru k francúzskym bagetám Májky, naozaj nemôže sklamať a je to zážitok do konca života.

Hory, more a dobrý krabičák. Korzika ponúka naozaj všetko
Zdroj: Eva Kubániová

Hory, more a dobrý krabičák. Korzika ponúka naozaj všetko
Zdroj: Eva Kubániová

Korzičania sa nepovažujú ani za Francúzov, ani za Talianov, hoci sú niečo ako mix medzi týmito dvomi národmi. Miestne cedule s francúzskymi názvami sú často prestrieľané od poľovníckych zbraní. Najlepší suvenír z ostrova je vraj nožík-vyskakovačka.

Pred miestnymi si teda treba dať pozor na jazyk, najmä ráno, keď na terasách barov popíjajú biely nápoj, ktorý vyzerá ako mlieko. Pozor, v skutočnosti je to lokálna pálenka Pastise zmiešaná s vodou, ktorú bežne pijú starí páni. Inak nepohrdnú ani dobrým vychladeným „krabičákom“.

V tomto podcaste sa dozvieš:
  • Či českí turisti naozaj nosia ponožky v sandáloch
  • Čo najviac zavadzia vodičom autobusu na korzických cestách
  • Z ktorého kopca je vidieť na obe pobrežia Korziky
  • Prečo Korzičania odporúčajú piť krabičák
  • Kto sú najpopulárnejší členovia autobusovej posádky

Hory, more a dobrý krabičák. Korzika ponúka naozaj všetko
Zdroj: Eva Kubániová

Všesvet podcast vychádza každý utorok a prináša zaujímavé rozhovory o všemožných miestach, ľuďoch a všelijakých nápadoch a plánoch, ako spoznať svet. Moderujú ho Tina Hamárová a Naďa Hubočan

V prípade akýchkoľvek návrhov alebo pripomienok k podcastom nám napíš na adresu [email protected] alebo [email protected]
Domov
Zdieľať
Diskusia