Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento obsah je sponzorovaný obsah spoločnosti Husqvarna. 
23. apríla 2020, 11:24
Čas čítania 1:31
Sponzorovaný obsah

Si lenivý a predsa chceš mať všetko pod kontrolou? Vďaka týmto zariadeniam budeš žiť v domácnosti ako z budúcnosti

TECH
Uložiť Uložené

Patrí medzi ne bezpečnostná kamera, elektrický vypínač či dokonca robotická kosačka.

Náradie v každej inteligentnej domácnosti má jej členom predovšetkým efektívne pomáhať. Smerujú k tomu výrobcovia kuchynských spotrebičov, meračov energie či  herných konzol. Kategórií je veľa a inteligentné výrobky neustále pribúdajú. Zober si napríklad hlasového asistenta, ktorého sa môžeš spýtať na počasie, bezdrôtový zvonček s kamerou, alebo termostat, alarm a protipožiarny detektor v jednom.

Ring Video Doorbell Pro
Ring Video Doorbell Pro Zdroj: pcmag.com

Niektorí výrobcovia dokonca kombinujú hi-tech zariadenia. Je ním napríklad Brilliant Control - malý elektrický vypínač s displejom, ktorý môžeš nainštalovať napríklad do svojej kuchyne. Pomocou neho môžeš regulovať teplotu kúrenia či klimatizácie, prehrať hudbu, alebo vpustiť hostí, ktorých ti zároveň ukáže z kamery pred vchodom a v neposlednom rade ovládať svetlo. Spolupracuje s vyššie spomínanými zariadeniami Amazon Alexa, Nest, alebo reproduktorom Sonos. To všetko bezdrôtovo a v peknom čistom dizajne. 

Brilliant Control
Brilliant Control Zdroj: Brilliant Control

Užitočné sú aj gadgety, ktoré ti pomôžu cítiť sa doma bezpečnejšie. Vonkajšia kamera už dávno nie je výsada luxusných víl, ale čoraz rozšírenejšou súčasťou rodinných domov. Arlo Ultra sníma zábery v ultra-vysokom rozlíšení 4K, reaguje na pohyb a vidí dokonca aj v tme. Nejdú z nej žiadne káble a pripojíš ju jednoducho cez wifi. Jej prenos môžeš sledovať na akomkoľvek monitore, dokonca aj vo svojom smartfóne, kdekoľvek sa práve nachádzaš. 

Tieto inteligentné gadgety ti pomôžu v domácnosti aj na dvore
Zdroj: Arlo Ultra

V domácnosti to nekončí 

Čo ak by sa každý nástroj, ktorý denne používaš mohol naprogramovať a on by vykonával domáce práce za teba? Nemusel by si po práci robiť nič, čo nechceš. Zdá sa, že to nie je tak utopická predstava. 

Táto kosačka ti ostrihá záhradu na anglický futbalový trávnik. Nepohneš pritom ani prstom
Zdroj: Husqvarna

Robotická kosačka Husqvarna Automower® ti pokosí každý terén. Jej používanie nie je o nič zložitejšie, ako keby si ovládal akýkoľvek iný gadget. 

Jednoducho ju spojíš s aplikáciou vo svojom telefóne, nastavíš výšku a oblasť kosenia a necháš ju robiť si svoju prácu. Zabudovaná GPS navigácia v nej vytvára mapu záhrady vrátane miest, kde sú prekážky, vstavané senzory prispôsobia jej činnosť povrchu aj počasiu.

Zariadenie je pritom ekologickejšie ako benzínové kosačky, pretože ide na elektrinu a preto nič nevyparuje. Navyše, je omnoho tichšia. Už sa nebudeš musieť obávať, že zobudí susedov pri poobednej sieste, jednoducho ju necháš robiť si svoju prácu kedykoľvek to bude tvoj trávnik vyžadovať. 

 

Táto kosačka ti ostrihá záhradu na anglický futbalový trávnik. Nepohneš pritom ani prstom
Zdroj: Husqvarna

Všetky modely robotických kosačiek spolu s detailnými informáciami nájdeš na tejto stránke. Teraz ti už ostáva iba vybrať si tú svoju a dobre si rozmyslieť, čo spravíš s voľným časom, ktorý získaš namiesto kosenia.  

Domov
Zdieľať
Diskusia