Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. marca 2020, 21:28
Čas čítania 0:29
Tímea Krauszová

Pacient číslo jeden v Taliansku je zdravý. Môžete sa z tejto choroby vyliečiť, odkazuje

NEWS
Uložiť Uložené

Štipka nádeje uprostred pandémie.

V nemocnici San Matteo v meste Pavia sa vyliečil 38-ročný Mattia, v Taliansku známy ako pacient číslo jeden. V nemocnici bol mesiac.

Priebeh choroby bol ťažký

Mattia sa stal 21. februára prvou osobou, u ktorej bol test na nový koronavírus pozitívny a ktorá zároveň nenavštívila Čínu. Ide o mladého muža a aktívneho športovca, venuje sa behu a pracuje ako manažér. Jeho stav bol kritický a v nemocnici musel byť na jednotke intenzívnej starostlivosti až mesiac.

Dodnes sa podľa HN nevie, odkiaľ sa nakazil. V jeho meste sa však vírus rozšíril a už na COVID-19 zomreli tisícky ľudí. Na koronavírus mu urobili testy potom, čo prišiel do nemocnice s dýchacími ťažkosťami. Dnes už je doma so svojou manželkou, ktorá má v blízkej dobe porodiť.

Odporúčané
Zapoj sa do niektorého z turnajov a zabojuj o 2 600 eur! Slovenský Y-Games @Home sa bude hrať z domu Zapoj sa do niektorého z turnajov a zabojuj o 2 600 eur! Slovenský Y-Games @Home sa bude hrať z domu 26. marca 2020, 15:12
Domov
Zdieľať
Diskusia