Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento obsah je sponzorovaný obsah Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčíne.
24. marca 2020, 11:19
Čas čítania 1:28
Sponzorovaný obsah

Kvalitná výška a uplatnenie nie je len o Bratislave a Košiciach. V Trenčíne majú najmodernejšie výskumné centrum

REFRESHER
Uložiť Uložené

Ak rozmýšľaš, kam na výšku, možno by si mal zvážiť Trenčiansku univerzitu Alexandra Dubčeka v Trenčíne. Nájdeš tam moderný vývoj a budúce kreatívne centrum.

Bratislava, Košice alebo Prešov sú miesta, kam odchádza väčšina študentov na vysokú školu. Je tam najviac vysokých škôl, preto niet divu, že sú ich prvou voľbou. Ak však hľadáš kvalitnú školu s vysokým uplatnení absolventov, môžeš ju nájsť aj inde. Dobrým príkladom je Trenčianska univerzita Alexandra Dubčeka v Trenčíne.

Študovať tam môžeš na jednej zo štyroch fakúlt, ktorými sú Fakulta špeciálnej techniky, zdravotníctva, sociálno-ekonomických vzťahov a priemyselných technológií. Taktiež môžeš byť súčasťou úspešného hokejového tímu Gladiators Trenčín, či pracovať v študentskom rádiu.

Kvalitná výška a uplatnenie nie je len o Bratislave a Košiciach. V Trenčíne majú najmodernejšie výskumné stredisko
Zdroj: Unsplash

Nestratíš sa v Európe

Ak sa rozhodneš pre štúdium na tejto univerzite, možnosti tvojho uplatnenia môžu len vzrásť. Univerzita je súčasťou európskej vzdelávacej aliancie, čo znamená, že vo vyšších ročníkoch budeš môcť na programe Erasmus+ časť štúdia absolvovať na partnerskej zahraničnej vysokej škole. Ponuka je široká. Možno sa tak dostaneš napríklad do Francúzska na Le Mans université, alebo do Španielska na University of Castilla-la Mancha. 

Top 10 v záujme o absolventov 

Trenčianska univerzita sa už pár rokov drží v prvej desiatke rebríčka Profesie, ktorý sleduje záujem firiem o absolventov. Škola v ňom obsadila 7 miesto, čo znamená, že po úspešnom štúdiu asi nebudeš mať o prácu núdzu. 

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Trenčianska univerzita (TnUAD) (@trencianska_univerzita),

To platí najmä o Fakulte špeciálnej techniky, ktorá sa vyšvihla rovno na 5. miesto. Nezaostáva však ani Fakulta priemyselných technológií. Trendom medzi absolventmi Trenčianskej univerzity je aj uplatniť sa priamo v partnerských podnikoch. 

Otvorili UNI Park, chystajú kreatívne centrum 

Tak, ako napredujú technológie a spôsob vzdelávania, sa mení aj škola. Vznikol tu UNI Park, čo je zelená oáza v areáli, kde môžeš študovať aj tráviť voľný čas. Súčasťou parku je relax zóna apribudne aj workoutové ihrisko.

Kvalitná výška a uplatnenie nie je len o Bratislave a Košiciach. V Trenčíne majú najmodernejšie výskumné stredisko
Zdroj: TnUAD

Budúcnosť univerzity je aj v kreatívnom centre. Cieľom jeho vybudovania je zvýšiť potenciál pre štúdium, vedu, technológie, inovácie a vytvárať prostredie, ktoré motivuje a rozvíja talent študentov. Na tomto mieste v budúcnosti nájdeš kreatívne výrobné priestory, kaviareň aj coworking.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Trenčianska univerzita (TnUAD) (@trencianska_univerzita),

Ku škole patrí aj špičkové vedecké centrum pre výskum skla Funglass, ktoré posunie tvoje technické zručnosti o level vyššie.  

Kvalitná výška a uplatnenie nie je len o Bratislave a Košiciach. V Trenčíne majú najmodernejšie výskumné stredisko
Zdroj: TnUAD

Prihlás sa elektronicky

Ako vidíš, študovať na modernej škole na európskej úrovni sa dá aj inde, než v najväčších mestách. Ak si vieš predstaviť svoju budúcnosť na jednom z odborov, ktoré ponúka Trenčianska univerzita, nie je ťažké sa na školu prihlásiť. To môžeš spraviť aj elektronicky, preto neváhaj a preskúmaj možnosti fakulty už dnes. Všetky potrebné informácie nájdeš na stránke univerzity.  Veľa šťastia!

Domov
Zdieľať
Diskusia