Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. januára 2020, 13:52
Čas čítania 1:05
Viktor Kniš

Rytmus, Ego, Separ aj Dame sú hosťami na novom albume Nerieš. Vieme, ako sa bude volať a kedy uzrie svetlo sveta

HUDBA DMS KONTRAFAKT NERIEŠ
Uložiť Uložené

Chalani z Nerieš avizujú nový album. Vychádza prvého marca a bude niesť názov OK.

Medzi najočakávanejšie hudobné projekty roku 2020 patrí aj ten od formácie Nerieš, ktorá síce naznačovala, že by mohla stihnúť už ten uplynulý rok, keďže však vieme, že tvoria v prvom rade pocitovo, mierny posun berieme všetkými desiatimi. Dnes už vieme, že projekt s názvom OK uzrie svetlo sveta 1. marca a bude na ňom hosťovať aj výber toho najlepšieho a zároveň najsledovanejšieho, čo na Slovensku máme. 

Hovoríme o dvoch základných pilieroch slovenskej scény – Kontrafakte a DMS. Kým chalani z Piešťan doručili „len“ slohy na spoločnú vec, Separ s Damem sa objavujú okrem tej skupinovej ešte aj sólovo na ďalších. Okrem nich sa na jednej z jedenástich skladieb objavuje skupina Paranoid, z ktorou mali možnosť Maťo Straka a Gabryell vystupovať naživo. 

Odporúčané
TOP 5: Najočakávanejšie slovenské rapové albumy, ktoré by mali prísť v roku 2020 TOP 5: Najočakávanejšie slovenské rapové albumy, ktoré by mali prísť v roku 2020 1. januára 2020, 18:27

Do vydania by sme sa mohli dočkať aj minimálne jednej plnohodnotnej ukážky. Zo sociálnych sietí vieme, že najbližší víkend strávia Nerieš v Barcelone, kde budú natáčať sprievodný vizuál a dúfame, že to nie je všetko. Ty sa môžeš tešiť aj na náš rozsiahly rozhovor s chalanmi. 

Skupina Nerieš sa do povedomia veľkého publika dostala po vydaní albumu Minimal, kedy doplnili Pil Cho a Haha Crew ako reprezentanti novej vlny, ktorí však mali ešte niečo naviac. Od začiatku boli hudobne samostatní, zakladali si na inovátorstve a v konečnom dôsledku sa na ich pôsobení odrazil aj fakt, že nevyleteli zo dňa na deň, ale svoju pozíciu majú vydretú za dlhé roky, počas ktorým sa im najprv veľa pozornosti neušlo. 

Domov
Zdieľať
Diskusia