Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. decembra 2019, 8:38
Čas čítania 0:00
Matej Krajčovič

iPhony vraj nebudú mať žiadny nabíjací konektor. Ak mobil používaš v aute, budeš mať problém

TECH APPLE IPHONE
Uložiť Uložené

Sťažilo by sa nabíjanie a súčasné používanie tvojho milovaného mobilu.

Vo svete fanúšikov značky Apple je pomerne dôležité meno Ming-Chi Kuo. Tento analytik totiž máva pomerne presné insiderské informácie o tom, čo sa v jednej z najväčších technologických spoločností na trhu deje. Už viackrát úspešne predvídal, čo sa objaví v ďalších telefónoch s jablkom v logu.

Macrumors cituje jeho najnovšie predpovede, podľa ktorých by z iPhonov pre rok 2021 mohol úplne zmiznúť Lightning konektor pre pripájanie nabíjacieho kábla. 

Odporúčané
iPhone 11 Pro Max v noci. Takto fotí moderný smartfón za viac než 1 200 eur iPhone 11 Pro Max v noci. Takto fotí moderný smartfón za viac než 1 200 eur 29. septembra 2019, 9:25

Predchádzajúce špekulácie naznačovali jeho výmenu za USB-C známy aj z androidov, no Kuo tvrdí, že sa spodný konektor vytratí úplne. iPhony by si tak už mohol nabíjať iba na bezdrôtových podložkách. 

Priznajme si, že to nie je úplne praktické. Takto by si totiž zrejme prišiel o možnosť mobil nabíjať počas toho, ako ho držíš v ruke a používaš napríklad na prezeranie sociálnych sietí. 

Satirický účet Not Jony Ive tiež pripomína, že väčšina dnešných áut Lightning potrebuje na to, aby si na palubnej doske rozbehal systém Apple CarPlay. Bezdrôtovo funguje len v niektorých najnovších modeloch z posledných pár rokov. 

Ming-Chi Kuo tiež potvrdzuje príchod iPhonu SE2 s klasickou (lacnejšou) čítačkou odtlačkov prstov Touch ID a to, že Apple bude svoje modelové portfólio predstavovať aj na jar, aj na jeseň, aby tak mohol lepšie konkurovať napríklad Samsungu a jeho dvojičkám Galaxy S a Galaxy Note.

Domov
Zdieľať
Diskusia