Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. decembra 2019, 16:36
Čas čítania 0:00
Matej Krajčovič

Codemasters kúpilo herné štúdio stojace za simulátormi Project Cars a Project Cars 2

TECH HRY
Uložiť Uložené

Otázkou je, či sa teraz z hier od Codemasters stanú realistickejšie preteky, alebo akvizícia zabije jeden z najvernejších jazdných modelov v sérii Project Cars.

Herné štúdio Codemasters je známe niekoľkými kultovými pretekárskymi sériami. Za všetky môžeme spomenúť Grid, viacero dielov Dirt alebo zatiaľ posledný oficiálne licencovaný titul F1 2019

Ide však najmä o arkádovajšie hry, kde má prednosť zábava pred čistokrvne verným hard-core  zobrazením reality, ktoré by bolo možné ovládať len s volantom pripojeným k počítaču alebo konzole.

Codemasters však teraz siahol aj na druhý breh. Games Industry informuje, že firma za približne 30 miliónov dolárov kúpila celý 150-členný tím Slightly Mad Studios, stojaci napríklad za uznávanými simulátormi Project CARS a Project CARS 2.

Pod kontrolu Codemasters tak okamžite prechádzajú aj aktuálne vyvíjané tituly, medzi ktorými má byť Project CARS 3, mobilná verzia Project CARS GO a údajne tiež hra založená na filmovej sérii Fast & Furiois (Rýchlo a zbesilo).

Slightly Mad Studios údajne pripravovalo aj na konzolu schopnú konkurovať budúcej generácii Xboxu alebo PlayStationu 5. Nie je však jasné, či bude práca na nej pokračovať aj pod novými majiteľmi.

Objavujú sa však aj ďalšie nejasnosti, vyplývajúce z nečakaného spojenia. Spadnú ďalšie generácie Project CARS smerom k arkádovému štýlu typickému pre Codemasters, alebo naopak, dočká sa F1 2020 a ďalej realistickejšieho modelu? 

Zmluva Codemasters s F1 má byť platná až do roku 2025. 

Codemasters kúpilo herné štúdio stojace za simulátormi Project Cars a Project Cars 2
Zdroj: Codemasters.com

Slightly Mad tiež vyvíjajú vlastný engine Madness, ktorý teraz bude pre Codemasters určite plne k dispozícii.

Games Industry cituje vyjadrenia CEO ,,Codies"  Franka Sagniera: „Akvizícia Slightly Mad Studios vytvorí globálneho lídra v žánri pretekárskych hier. Ich zameranie na AAA kvalitu (...) nám nastavilo zrkadlo. Rozrastené Codemasters bude mať väčšiu škálu a dosah pre oveľa širšie publikum.“ 

Domov
Zdieľať
Diskusia