Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
29. novembra 2019, 7:53
Čas čítania 0:00
Alexandra Murajdová

Študentka je alergická na vodu, a teda aj na svoj pot, sliny a slzy. O svojej chorobe začala otvorene rozprávať

NEWS
Uložiť Uložené

Chce, aby ľudia vnímali, že ktokoľvek môže trpieť bez toho, aby to ostatní videli na prvý pohľad.

Mladá študentka z Kalifornie, Tessa Hansen-Smith si len nedávno založila instagramový účet, kde sa chce so svetom podeliť o svoj príbeh. Chce, aby o jej chorobe ľudia viac vedeli, viac o nej hovorili a vnímali, že problémy existujú aj ak ich človek nevidí na prvý pohľad.

Má totiž vzácnu alergiu na vodu, teda aj na pot, sliny aj slzy. Poznamenáva, že na cudzie, no aj na svoje vlastné, informuje Ladbible.  

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Tessa (@livingwaterless),

Choroba jej výrazne ovplyvňuje každodenný život, tvrdí napríklad, že po univerzitnom kampuse sa musí presúvať autom, ak by kráčala, spotila by sa. Potom by mala horúčku, migrénu, vyrážky a zvracala by. 

„Často mi býva nevoľno a som unavená, väčšinou sa to deje keď zjem niečo čo má v sebe veľa vody. Teda ovocie, alebo zeleninu. Keď pijem obyčajnú vodu, tak sa môže stať, že mi poreže jazyk,“ na svojom Instagrame píše, že práve preto pije stále mlieko. 

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Tessa (@livingwaterless),

To, že je na niečo alergická zistili už keď mala osem rokov a po každej sprche jej sčervenalo celé telo. Najprv si však mysleli, že ide len o alergiu na nejaký sprchový gél. Keď sa nakoniec dozvedeli, že má alergiu na vodu, mysleli si, že to nebude až tak zlé. Začala totiž brať lieky a tie jej výrazne pomohli.

Odporúčané
Tínedžer zomrel hodinu po tom, ako zjedol hamburger. V menu bolo napísané, že neobsahuje alergény Tínedžer zomrel hodinu po tom, ako zjedol hamburger. V menu bolo napísané, že neobsahuje alergény 14. septembra 2019, 8:19

Alergia sa však vekom zhoršuje a dnes berie 9 druhov tabletiek denne, no ani tie nevedia eliminovať všetky nepríjemnosti. Alergia sa nedá liečiť, iba zmenšovať jej príznaky. Sama teda tvrdí, že je to neskutočne psychicky ťažké, pretože vie, že to nikdy neprestane.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Tessa (@livingwaterless),

Domov
Zdieľať
Diskusia