Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. decembra 2017, 11:07
Čas čítania 0:00
Marek R.

Linn porazila rakovinu a z vychudnutého dievčatka sa aj vďaka cvičeniu stala silná sexy žena, ktorá objavila šťastie a balans v živote

ZDRAVIE CVIČENIE MOTIVÁCIA
Uložiť Uložené

Porazila rakovinu, našla balans nielen v strave a cvičení, ale hlavne v živote.

Od posledného článku o transformácii postavy ste mohli na Fitculte nájsť klasicky veľké množstvo hodnotných a informatívnych článkov, no po nejakom čase sa opäť pozrieme na zaujímavý príbeh. Takýto sme tu ešte nemali. Pri ostatných hralo hlavnú úlohu jedlo - či už jeho nedostatok alebo prebytok, no tentoraz bude popri jedle väčším problémom ďaleko nepríjemnejšia vec - rakovina.

30-ročná Linn Lowes je švédska fitneska a osobná trénerka. Počas svojho života bola vždy pomerne aktívna, jazdila na koni, hrala futbal, floorball, jazdila na snowboarde a vďaka tomu si mohla dopriať takmer čokoľvek, keďže pálila veľa kalórií. Aj napriek tomu však bola vždy veľmi chudá a dodnes si pamätá presne tie dni, kedy jej to začali dávať ostatní najavo.


Keď mala 12 rokov, so svojou rodinou sa vybrali do USA na návštevu Disney Worldu. Všetko bolo super, v parku si užili veľa zábavy, no pri státí v rade na jednu atrakciu sa chlapík stojaci za nimi naklonil k jej dedkovi a pošepkal mu, aby tomu chudému dievčaťu dali niečo jesť. Linn to započula a odvtedy to nevedela dostať z hlavy, keďže aj takéto malé veci vedia človeka raniť. Hoci sama vedela, že je až veľmi chudá a nerada sa videla na fotografiách, až po tomto incidente si to začala naplno uvedomovať.

Odporúčané
Ako byť úspešný vo všetkom, do čoho sa pustíte Ako byť úspešný vo všetkom, do čoho sa pustíte 22. februára 2024, 13:00

Rada napríklad nosila oversized oblečenie, a to len kvôli tomu, aby zakrylo jej chudé telo. Keď spoznala svojho súčasného priateľa, ktorý bol vášnivým návštevníkom fitness centra, začala do fitka chodiť tiež, no budovanie svalovej hmoty stále neprichádzalo. Tréningy trávila hlavne v kardio zóne a aj po pár rokoch od momentu z Disney Worldu bola stále vychudnutá. Netreba sa čudovať, keďže kardiom tú postavu nevybuduješ, ako už isto z našich článkov vieš.


Po čase sa však rozhodla povedať zbohom bežiacim pásom či podobným kardio záležitostiam vo fitkách, začala konečne so silovým tréningom a navyše ju aj takáto zmena začala postupne baviť. Naberala aj svalovú hmotu, bola so svojím malým progresom spokojná a všetko nasvedčovalo tomu, že ide tým správnym smerom. Všetko sa však zmenilo v deň, kedy sa vydala počas zasneženého dňa so svojím priateľom na prechádzku. Keď sa vrátili domov do tepla, začali sa postupne prezliekať a určite poznáte ten pocit, keď sa z mínusovej teploty presuniete do teplého domu a na niektorých miestach tela máte taký svrbivý pocit. Ten mala aj Linn, začala si škrabať krk, keď tam zacítila niečo, čo tam zdravý človek nemá mať. Hovorila si, že možno len ochorela, no taktiež mala v pamäti, že jej babka zomrela ešte pred jej narodením na rakovinu lymfatického systému a panika bola na mieste.

Hoci hľadať na Googli, že čo mi vlastne je, nie je zrovna najlepší nápad, Linn jednoducho neodolala a vyhľadávač jej dal jasnú odpoveď - máš rakovinu. Táto správa ju zlomila, vydala sa za lekárom, ktorý jej však povedal, že to, čo si nahmatala na krku, je úplne normálne, žiadnu rakovinu nemá, no ak by hrčku cítila aj po mesiaci, nech sa radšej vráti. Do nemocnice sa však vrátila už po dvoch týždňoch, no lekár stále naliehal, že žiadnu rakovinu nemá. Prešli týždne, dostala opätovné odpovede, že rakovinu nemá a je v poriadku, no krk sa jej zdal vzhľadovo čudný. Už bola natoľko presvedčená, že je zdravá, že očakávala len nejakú ľahkú operáciu, no zrazu dostala telefonát z nemocnice, aby sa tam vrátila na krvné oddelenie, lebo s ňou potrebujú hovoriť. A vtedy sa dozvedela, že jej prvotné obavy boli na mieste. Lekári Linn povedali, že má rakovinu.


Deň na to okamžite začala s liečbou pomocou chemoterapie, postupne jej začali vypadávať vlasy, až sa raz rozhodla si oholiť celú hlavu, keď bola sama doma. Počas liečenia bola logicky veľmi slabá, nemala energiu, prišla o svaly a celý svoj progres, bola psychicky na dne a vyjsť z domu by ste ju za ten čas zrejme veľakrát nevideli. Našťastie, rodina, kamaráti či priateľ po celý ten čas stáli pri nej a podporovali ju všetkými silami. Pomohlo to. Rakovinu porazila.

V tomto momente sa opäť vydala na svoju predošlú cestu, no po skúsenosťou s rakovinou sa bála všetkého, povyhadzovala "nebezpečné veci" od jedla až po šampón, stala sa vegánkou a všetko jednoducho muselo byť organické. Pri takomto spôsobe života sa ale opäť vrátila v čase pred chodením do fitness centra a váha jej pri tejto strave išla stále dole a necítila sa vôbec dobre. 


Po čase však opäť zaradila do jedálnička mäso, našla balans, vo fitku neustále zlepšovala svoje výkony, nabrala pár kilogramov a stratená motivácia bola späť. V jej repertoári by sme našli silový tréning a HIIT a čo sa týka stravovania, nejaké naberacie a dietovacie obdobia nemá. Celý rok si drží približne podobnú formu a kalorický príjem, žije zdravo a keďže spoznala spomínaný balans, sem-tam si dopraje aj niečo sladké. Teraz je Linn vysmiata, šťastná a na vrchole svojich síl, pomáha druhým ako osobná trénerka, je ambasádorkou projektu Womens Best a na Instagrame inšpiruje milióny svojich followerov.

 










Domov
Zdieľať
Diskusia