Dopraj si kráľovské raňajky v podobe týchto tekvicovo-škoricových vaflí. Ak nemáš vaflovač, nezúfaj, z cesta môžeš kľudne pripraviť aj vynikajúce lievance.
Máme tu sezónu tekvice, ktorú rozhodne treba využiť aj na iné veci ako tradičnú polievku. Čo tak dopriať si ju k raňajkám v týchto perfektných vafliach? Príprava je veľmi jednoduchá a výsledkom budeš skrátka nadšený. Pre vyšší obsah bielkovín sme použili proteín, no je možné ho aj úplne vynechať. Na tebe už len zostáva, s čím si ich vychutnáš. Môže to byť naozaj čokoľvek. Od tvarohu, ovocia až po marmeládu či nutellu, pre tých, ktorí sa chcú trošku opustiť, prípadne sa im vojdú tieto potraviny do zostatkového "voľného" príjmu kalórií. Ak nemáš vaflovač, žiaden problém. Vytiahni panvicu a lievance opekaj zhruba 2 minútky z každej strany.
INGREDIENCIE
50g ovsených vločiek
50g špaldovej múky
100g tekvicového pyré (uvarená alebo upečená a rozmixovaná tekvica)
odmerka proteínu (môžeme vynechať)
1 vajíčko
1 ČL škorice
1/4 ČL zázvoru
sladidlo podľa chuti (ak nepoužívate proteín doslaďte viac)
100-150ml vody (podľa konzistencie)
NA OZDOBENIE
čerstvé ovocie
jogurt, tvaroh
orechy
arašidové maslo
sirup (použili sme ďatlový)
POSTUP
Všetky suché suroviny spolu zmiešame, pridáme pyré, vajíčko a postupne prilievame vodu podľa konzistencie. Vaflovač potrieme kokosovým olejom a vafle pečieme dozlatista niekoľko minút. Podávame ich ešte teplé. Najlepšie sú s jogurtom, kopou ovocia a poliate arašidovým maslom a sirupom.
NUTRIČNÉ INFORMÁCIE
(na 1 vafle bez ozdobenia, z celkového množstva vyšli 3)
Kalórie: 183
Bielkoviny: 13g
Sacharidy: 27g (z toho vláknina 3g)
Tuky: 4g