Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. novembra 2019, 21:41
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Ženy sú lepšími šoférkami ako muži. Tí spôsobujú takmer 80 % priestupkov

NEWS
Uložiť Uložené

Nový prieskum označuje ženy za jednoznačne zodpovednejšie šoférky.

Čo ženy strácajú na mužov v autoškole, dobiehajú priamo na cestách v praxi, tvrdí štúdia zo stránky Confused. Muži uvedení v prieskume páchajú priestupky približne štyrikrát častejšie než ženy.

I keď bývajú ženy na testoch v autoškole neúspešnejšie, na cestách im to potom ide v porovnaní s mužmi jedna radosť. Zo všetkých priestupkov zaznamenaných v roku 2018 v Anglicku a Wales bolo až 79 % z nich pripisovaných práve chlapom.

Muži v tejto oblasti „vyhrávali“ nad ženami v každej kategórii priestupkov. Či už išlo o jazdu pod vplyvom alkoholu, príliš vysokú rýchlosť a podobne, za každým si väčšiu časť priestupkov pripísalo mužské pohlavie. Čo sa týka jazdy s alkoholom za volantom, toto previnenie sa malo týkať 5 % mužov, no len 1 % žien.

Odporúčané
26 elektromobilov, ktoré si na Slovensku môžeš objednať už dnes. Niektoré stoja menej než 20-tisíc eur 26 elektromobilov, ktoré si na Slovensku môžeš objednať už dnes. Niektoré stoja menej než 20-tisíc eur 5. októbra 2019, 11:13

Ak je reč o poistení, drahšie sa týka práve nás – mužov. Ako keby sme podvedome tušili, že nás nami zavinená poistná udalosť rozhodne neminie. A áno, aj v prípade počtu zavinení poistných udalostí ženy ťahali za kratší koniec. Muži v tomto prípade dominovali takmer dvakrát viac.

Niektorí vodiči by mohli namietať, že muži najazdia omnoho viac kilometrov, a preto sa percentá poistných udalostí a priestupkov prikláňajú práve k nim. Z prieskumu ale vyplýva, že ženy majú priemerne najazdených 10 954 kilometrov a muži 11 062. Markantný rozdiel by sme teda v tomto ohľade hľadali len ťažko.

Ženy sú lepšími šoférkami ako muži. Tí spôsobujú takmer 80 % priestupkov
Zdroj: confused.com
Domov
Zdieľať
Diskusia