Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. januára 2017, 19:27
Čas čítania 0:00
Barbara Leschingerová

Teenagerka odhaľuje tajomstvá postmrtnými nahrávkami v novej sérii od Netflixu s názvom 13 Reasons Why

FILMY A SERIÁLY 13 REASONS WHY
Uložiť Uložené

Ak stlačíte tlačidlo Play bude už neskoro.

Seriál vznikol na základe úspešného young adult románu (v českom jazyku vyšla kniha pod názvom Proč? 13x proto) od spisovateľa Jaya Ashera. Hlavnou postavou je stredoškolák Clay Jensen, ktorý jedného dňa nájde pred domom krabicu s kazetami so svojím menom. Jeho spolužiačka Hannah Baker prednedávnom spáchala samovraždu a pred týmto činom stihla vytvoriť trinásť nahrávok, ktoré venovala konkrétnym spolužiakom. Pomocou kaziet vyrozprávala príbehy o ľuďoch, ktorí ju svojimi činmi ovplyvnili a vysvetľuje, prečo sa rozhodla skoncovať so životom. Jej cieľom bolo, aby všetky tajomstvá, ktoré si nechávala pre seba, vyplávali na povrch a aby sa všetci, ktorí mali možnosť vypočuť si obsah nahrávok nad sebou zamysleli. To, čo Clay zistí po prehratí kaziet, zmení jeho život navždy. 

O réžiu sa postaral Tom McCarthy, ktorý natočil napríklad oscarový Spotlight. Producentkou teenagerskej drámy je speváčka Selena Gomez, ktorá sa o projekte zmieňuje aj na svojom instagrame. V roly Hannah sa predstaví mladá začínajúce herečka Katherine Langford a Claya si zahral herec Dylan Minnette (Don´t Breathe, Goosebumps). The New York Times bestseller  13 Reasons Why v podobe 13 epizód uvedie stanica Netflix 31. marca. Zatiaľ si nižšie môžete vychutnať teaser trailer.

Domov
Zdieľať
Diskusia