Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. novembra 2018, 17:53
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Mike Tyson a Steven Seagal predviedli pravdepodobne najhorší filmový súboj posledných rokov

FILMY A SERIÁLY MIKE TYSON STEVEN SEAGAL
Uložiť Uložené

V akčnom filme China Salesman sa proti sebe postavili dve legendy, ale výsledok asi nebol taký, aký by sme čakali.

Keď sa proti sebe na plátne postaví na jednej strane boxerská legenda Mike Tyson a na druhej matador akčných filmov a bojových umení Steven Seagal, viete, že sa môžete tešiť na skvelý súboj. Iba žeby nie. Obaja spomínaní herci sa síce objavili v novom akčňáku China Salesman, ale fanúšikovia kvalitnej akcie si na svoje príliš neprišli.

Ten film pravdepodobne nikdy neuvidíme a zrejme o nič neprídeme. Napriek tomu by sme pre teba chceli z tohto béčka vypichnúť jednu akčnú scénu, ktorá sa smelo môže radiť k tomu najhoršiemu filmovému súboju tohto roku.

Abstinent Mike Tyson najprv spacifikuje svalovca, ktorý mu v bare doručí pohár moču. Následne si Tyson preverí svoje bojové schopnosti na ďalších protivníkoch a jednom letiacom sude, ktorý rozbije na triesky. Zatiaľ je všetko relatívne v poriadku, síce nič svetoborné, ale pozerať sa na to dá.

Je však jasné, že proti Tysonovi treba nasadiť tvrdší kaliber, takže na scénu vstúpi dobre živený Steven Seagal.

Z následného súboja je evidentné, že obaja herci pri jeho nakrúcaní s veľkou pravdepodobnosťou ani neboli na pľaci v rovnaký čas, keďže ich nikdy neuvidíme v jednom zábere. Na nejakú pôsobivú choreografiu teda rovno zabudnite.

Odporúčané
Steven Seagal: Postrach žien a filmových štábov, ale aj akčná hviezda 90. rokov. Vzostup a pád legendy Steven Seagal: Postrach žien a filmových štábov, ale aj akčná hviezda 90. rokov. Vzostup a pád legendy 10. apríla 2022, 14:30

Takže tu máme veľa strihov, kde Seagala, ktorý je už dávno mimo formy, môže zastúpiť kaskadér. Seagalova postava je navyše až komicky pomalá a nemotorná. Vôbec nepôsobí ako niekto, kto by mal byť pre Tysona adekvátnym súperom.

Obzvlášť smiešne to vyznieva v kontexte toho, ako sme tesne pred týmto súbojom videli, ako si Tyson ľavou zadnou poradil hneď s niekoľkými protivníkmi. Teraz mu však robí problém jeden obéznejší frajer v dôchodkovom veku. Navyše, keď súboj budete sledovať pozorne, tak uvidíte, že vzájomné "údery do tvárí" sú len takými prázdnymi mávnutiami do vzduchu.

Tvorcovia sa evidentne ani nesnažili, aby súboj pôsobil aspoň trochu realisticky. Neskôr dokonca vidíme, ako Tyson rozbíja betónové piliere holými rukami. Zdá sa však, že na nemotorného Seagala (a jeho kaskadéra) aj tak nemá. China Salesman režíroval Tan Bing a pokiaľ chcete, môžete si ho nájsť na Netflixe. O zábavu bude zdá sa postarané.

Mike Tyson a Steven Seagal predviedli pravdepodobne najhorší filmový súboj posledných rokov
Zdroj: TriCoast Worldwide
Domov
Zdieľať
Diskusia