Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
26. novembra 2018, 14:44
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Aký osud mal v Creed 2 stretnúť Ivana Draga a o čom by mohol byť tretí diel?

FILMY A SERIÁLY CREED 2 CREED 3
Uložiť Uložené

Creed 2 slávi úspech v kinách po celom svete. O čom by mohla byť trojka?

Článok obsahuje spoilery pre Creed 2!

Videl si už Creed 2? Pokiaľ sa rátaš medzi fanúšikov Rockyho a prvý Creed ťa bavil, tak by si rozhodne nemal nad návštevou kina váhať (viac sa dozvieš v našej recenzii tu). Steven Caple Jr. na režisérskej stoličke nesklamal a my sme sa tak dočkali skvelých postáv a výborných súbojov. Snímka navyše bodovala aj čo sa týka box office, čo znamená, že trojka je istá.

Na podlahe strižne druhého dielu však ostalo hneď niekoľko scén (snáď sa ich dočkáme pri uvedení filmu na DVD a Blu-ray nosičoch). Herec Dolph Lundgren alias Ivan Drago prezradil, že z filmu sa vystrihla emotívna scéna, ktorá dávala jeho postave isté vykúpenie.

Aký osud mal v Creed 2 stretnúť Ivana Draga a o čom by mohol byť tretí diel?
Zdroj: MGM/Warner Bros.

„Po konečnom súboji Adonis a Rocky odchádzajú a uvidia Ivana, ako svojho syna upokojuje,“ prezradil Lundgren. „Cíti sa zle, pretože prehral. Moja postava potom odíde z miestnosti a Adonis sa začne rozprávať s mojím synom.

Keď sa vrátim, tak mám malú scénu s Adonisom a napokon aj s Rockym. Toto bolo vystrihnuté. Možno to bolo už príliš alebo išlo o veľmi jemnú či prehnane emocionálnu scénu. Snáď teda vykúpenie príde v ďalšom kole.“

Odporúčané
RECENZIA: Creed III – Boxovanie v štýle anime ťa nechá v nemom úžase RECENZIA: Creed III – Boxovanie v štýle anime ťa nechá v nemom úžase 1. marca 2023, 15:00

Zaujímavosťou je, že Lundgren účasť na Creed 2 takmer odriekol. Presvedčil ho až samotný scenár. Ako herec naznačil, vytúžené vykúpenie pre postavu Ivana Draga možno dorazí v ďalšom sequeli. Ten síce zatiaľ nebol oficiálne potvrdený, ale bolo by mimoriadne zvláštne ak by sme sa ho nedočkali, keďže aj dvojka sa stretla s finančným, ale aj kritickým úspechom (hoci recenzenti boli predsa len menej spokojnejší).

Aký osud mal v Creed 2 stretnúť Ivana Draga a o čom by mohol byť tretí diel?
Zdroj: MGM/Warner Bros.

Na internete sa už objavilo aj niekoľko potenciálnych teórií o tom, akým smerom by sa mohol Creed 3 uberať. Keďže Adonisov príbeh bol už takmer celý dopovedaný, pred tvorcami sa otvára veľmi široké pole možností.

Je možné, že Adonis by sa v trojke mohol vyrovnať s vlastným odkazom a bojoval by proti úplne novému protivníkovi (nemusí to byť nutne niekto, koho sme už videli v sérii Rocky). Je však tiež pravdepodobné, že tvorcovia budú chcieť stále zdôrazniť prepojenosť sérií Creed a Rocky, takže návrat Viktora Draga nie je vôbec vylúčený. 

V Creed 2 si strihli hlavné roly Michael B. Jordan, Sylvester Stallone, Dolph Lundgren, Florian Munteanu, Phylicia Rashad Tessa Thompson. Premiéru si film odbil 22. novembra (listopad) tohto roku.

Domov
Zdieľať
Diskusia