Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. decembra 2018, 23:18
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

V novom Predátorovi sa na konci mala objaviť Ellen Ripleyová z Votrelca

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Filmári natočili rovno 3 rôzne konce.

Návrat Predátora (u nás s podtitulom Evolúcia) mal tento rok patriť k pamätným udalostiam, ale napokon všetko dopadlo inak. Je pravdaže možné, že si si film Shanea Blacka užil, ale fakty sú jasné. Išlo o finančný prepadák a väčšine divákov ani kritikov sa tento návrat nepáčil. Našu recenziu si koniec-koncov môžeš pripomenúť tu.

Možno si ešte pred premiérou dúfal, že sa v novom Predátorovi objaví Arnold Schwarzenegger alias Dutch Schaeffer. Takýto plán síce bol rozbehnutý, no Arnie ho odmietol z dôvodu, že jeho postava by dostala skutočne málo priestoru. Čo si však asi netušil je, že v závere sa mala objaviť aj iná kultová postava, a síce samotná Ellen Ripleyová zo ságy Alien, kde ju zosobnila Sigourney Weaver.

Predátor
Predátor Zdroj: 20th Century Fox

Podľa všetkého existovali 3 rozdielne konce filmu, pričom jeden z nich obsahoval práve Ellen Ripleyovú. Treba však uviesť na pravú mieru, že išlo iba o postavu Ripleyovej v dýchacej maske a krátku scénu si namiesto Sigourney mala strihnúť Breanna Watkins. Nižšie môžeš vidieť obrázok nepoužitého kostýmu a dýchacej masky. Čo tým asi Black zamýšľal?

Fanúšikovia vedú už roky diskusiu o tom, či sa série Predátor a Votrelec odohrávajú v spoločnom univerze. Môže za to pomerne nevinný záber na lebku Votrelca na konci Predátora 2. To, čo malo byť len obyčajným easter eggom, sa rozrástlo na celú sériu kníh, komiksov a napokon aj filmov (Votrelec vs. Predátor 1 a 2), ktoré zobrazovali súboj týchto dvoch mimozemských rás.

Keďže sa počítalo s tým, že sa Ripleyová objaví v novom Predátorovi, nie je vylúčené, že štúdio 20th Century Fox si brúsilo zuby na vytvorenie čudesného spoločného votrelecko-predátorského vesmíru. Boli by sme úprimne zvedavý, čo by na to povedal Ridley Scott, ktorý svoje veľdielo po rokoch oživil a opäť začal rozširovať (a meniť) mytológiu svojho sveta. Vďaka zlyhaniu, akým Predátor: Evolúcia bol, sa ho však už takmer určite nedočkáme. 

Domov
Zdieľať
Diskusia