Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. októbra 2019, 13:10
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Neurológovia potvrdili, že Steve Jobs predbehol dobu o desaťročia. Jeho intuícia sa nemýlila už pred 30 rokmi

TECH STEVE JOBS
Uložiť Uložené

Steve Jobs bol génius aj vizionár.

V minulosti sa veľa manažérskych teórií riadilo jednoduchou matrou postavenou na tom, že chamtivosť, resp. nenásytnosť je správnou cestou, ako dosahovať biznisové ciele. Jedna z najzásadnejších postáv počítačového priemyslu na svete však počas svojej úspešnej kariéry razila úplne inú koncepciu myslenia, čo sa v konečnom dôsledku ukázalo ako efektívne. 

Steve Jobs počas svojho života tvrdil, že klúčom k dosahovaniu cieľov je podľa neho tzv. mindfulness –  stav podobný meditácii, kedy je myseľ človeka odosobnená od aktuálnych problémov, upokojená a čistá. 

Odporúčané
Bill Gates odhalil, ktorú vlastnosť vždy závidel Stevovi Jobsovi Bill Gates odhalil, ktorú vlastnosť vždy závidel Stevovi Jobsovi 12. septembra 2019, 15:12

Jeho intuíciu potvrdil aj článok neurológov 30 rokov po tom, čo vizionár a spoluzakladateľ spoločnosti Apple predstavil svetu svojský koncept myslenia. Vedci vychádzajú zo skenov mozgov ľudí, ktorí využívali špeciálnu meditačnú metódu. Potvrdili aj súvislosť meditácie a zvýšenej efektivity alebo kreativity manažérov. 

Výkonný riaditeľ spoločnosti Apple zomrel presne pred 8 rokmi na rakovinu, dovtedy si však na konto pripísal predstavenie mnohých zásadných inovácií, na ktoré nedajú zástancovia značky dopustiť do dnešného dňa. Komplikovaná neurologická veda teraz potvrdzuje jeho genialitu. 

Domov
Zdieľať
Diskusia