Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. septembra 2019, 19:19
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Väzňovi chcel dozorca Martin prepašovať kokaín za 7 000 €. Súd mu už vymeral jeho trest

ZAUJÍMAVOSTI KOKAÍN
Uložiť Uložené

27-ročný dozorca bude musieť zaplatiť poriadne mastnú pokutu.

27-ročný Slovák si chcel popri práci dozorcu vo väzení privyrobiť tým, že trestancovi prepašuje nepovolený materiál vrátane kokaínu. Za túto službu mal od muža obdržať 7 000 €. Priamo pri preberaní úplatku ale dozorcu Martina chytila polícia. Podľa informácií TV Markíza mal 27-ročného Martina prezradiť polícii priamo väzeň, s ktorým uzavrel spomínanú dohodu. Informátorom polície bola taktiež sestra odsúdeného väzňa.

Zo zákona mohol byť dozorca odsúdený na 5 až 12 rokov väzenia. S ohľadom na jeho tehotnú partnerku, novú stabilnú prácu a priznanie sa k trestnému činu odišiel ale Martin zo súdu s 3-ročným podmienečným trestom a s 5-ročným odkladom. Okrem toho bude musieť zaplatiť 10 000 € a každý rok sa povinne zúčastniť súdneho pojednávania s osobou obvinenou z úplatkárstva.

Odporúčané
Dvojnásobný vrah Marián: Vraždil som, lebo mi znásilnili ženu, ak by sa dal vrátiť čas, neurobím to (Rozhovor) Dvojnásobný vrah Marián: Vraždil som, lebo mi znásilnili ženu, ak by sa dal vrátiť čas, neurobím to (Rozhovor) 18. júla 2019, 11:04

Pašovanie do Ústavu na výkon trestu odňatia slobody je podľa 44-ročného recidivistu a bývalého zlodeja áut Martina Škubáka na Slovensku náročné, a preto sa podobné záležitosti stávajú len výnimočne.

Pašovať sa dalo skôr na jednotke, keď máte kontakt s verejnosťou (poznámka redakcie – prvá nápravnovýchovná skupina s minimálnym stupňom stráženia). Tam sa vie prepašovať nejaký telefón. Ale keď ste v Ilave, tam ťažko niečo zoženiete. To by vám musel nejaký policajt doniesť kontraband. Pamätám si však, že keď som bol v Ilave a chalani chodievali von pracovať, občas sa im podarilo doniesť trochu alkoholu,“ povedal Škubák pre Refresher.

Odporúčané
Zlodej áut Martin: V 90. rokoch som zarábal 100 000 korún mesačne, každý deň som sa ale bál, že ma zavrú Zlodej áut Martin: V 90. rokoch som zarábal 100 000 korún mesačne, každý deň som sa ale bál, že ma zavrú 3. septembra 2019, 12:10
Domov
Zdieľať
Diskusia