Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. septembra 2019, 15:39
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Potápači vylovili z riek v Lyone vyše 100 elektrických kolobežiek, sú problémom aj pre životné prostredie

TECH
Uložiť Uložené

Kolobežky nepredstavujú problém len pre chodcov, sú na obtiaž aj pre životné prostredie.

Elektrické kolobežky sú problémom skoro každého veľkého mesta, ktoré zdieľanú službu povolilo. Na prvý pohľad praktické dopravné prostriedky musia trpieť chodci, ktorí sa vyhýbajú neskúseným jazdcom, prípadne musia vyhýbať odstaveným kolobežkám.

Práve populárny poskytovateľ Lime totiž nemá vyhradené konkrétne stanoviská, kde je potrebné dvojkolesové vozidlo odložiť. Stačí jednoducho zoskočiť a nechať ho kdekoľvek „pohodené“ alebo doslova pohodené. 

Odporúčané
Zdieľané elektrické kolobežky v Bratislave končia, vydržali dva mesiace. Spoločnosť však sľubuje, že sa služba vráti Zdieľané elektrické kolobežky v Bratislave končia, vydržali dva mesiace. Spoločnosť však sľubuje, že sa služba vráti 13. septembra 2019, 16:55

V Bratislave pred pár dňami služba poskytujúca zdieľané kolobežky oznámila aspoň dočasný koniec, v Lyone aktuálne potápači vylovili z dvoch riek až 109 elektrických kolobežiek. Iniciatívu organizovalo združenie Odysseus 3.1 bojujúce za ochranu prírody. Do akcie sa zapojilo 12 potápačov, ktorí strávili vo vode približne 3 hodiny. 

Kompetentní prezradili, že stále je je na čom pracovať, bolo však treba akútne zasiahnuť, pretože batérie zo zariadení zhoršovali kvalitu vody. V čistení tokov budú pokračovať aj naďalej zároveň však verejnosť vyzývajú, aby si rozmyslela svoje konanie pred tým, než kolobežku zahodí. 

Domov
Zdieľať
Diskusia