Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. septembra 2019, 10:21
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Aktér Vietnamského masakru z Bratislavy zostane za mrežami. Žiadosť o podmienečné prepustenie nakoniec stiahol

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Viliam Hauser učinil rovnaké rozhodnutie ako pred ním jeho niekdajší komplic Róbert Matta.

Viliam Hauser, jeden z vrahov, ktorí sa v roku 1994 postarali o vraždu piatich dospelých osôb a 8-mesačného dieťaťa, stiahol svoju žiadosť o podmienečné prepustenie. Na jej podanie mal napriek tomu, že je doživotne odsúdeným väzňom, po odpykaní 25 rokov z trestu právo.

Okresný súd Trnava vydal 23. augusta uznesenie, ktorým vzal na vedomie späťvzatie žiadosti odsúdeného o podmienečné prepustenie z výkonu trestu odňatia slobody,“ prehlásila pre TASR hovorkyňa Krajského súdu v Trnave (KS) Jana Kondákorová.

Odporúčané
Krvavý masaker Vietnamcov v Bratislave. Slobodu napriek doživotiu môžu okúsiť ich vrahovia aj Mikuláš Černák Krvavý masaker Vietnamcov v Bratislave. Slobodu napriek doživotiu môžu okúsiť ich vrahovia aj Mikuláš Černák 23. augusta 2019, 9:28

Podľa vyjadrenia Kataríny Novákovej zo Zboru väzenskej a justičnej stráže súdy na Slovensku doposiaľ neprepustili žiadneho na doživotie odsúdeného väzňa. Pani Nováková pre Refresher ďalej povedala, že sa v krajine aktuálne vo výkone trestu nachádza 57 väzňov odsúdených na doživotie.

Villiam Hauser a Róbert Matta si naďalej v Leopoldove odpykávajú doživotný trest za takzvaný Vietnamský masaker, ktorý sa odohral v Bratislave 8. apríla 1994. Odsúdení vrahovia na Starej Vajnorskej ceste prišli do skladu firmy DUK, s.r.o., odkiaľ ukradli približne 1,1 milióna slovenských korún a počas lúpeže zavraždili šiestich Vietnamcov.

Domov
Zdieľať
Diskusia