Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. septembra 2019, 8:38
Čas čítania 0:00
Vl Mi

Keď hateri vyťahujú váš vzhľad a rozdielnosti, viete, že vyhrávate, napísala švédska aktivistka Greta

ZAUJÍMAVOSTI GRETA THUNBERGOVÁ KLIMATICKÁ ZMENA
Uložiť Uložené

Na sociálnej sieti napísala pár riadkov o Aspergerovom syndróme.

Švédska aktivistka Greta Thunbergová sa úspešne doplavila do New Yorku, kde sa zúčastnila klimatickej konferencie. Pravidelne svoje zážitky opisuje na Instagame, kde ju sledujú 3 000 000 followerov. Včera však pridala celkom netradičný post. Na fotke, kde je vysmiata, napísala niekoľko riadkov o Aspergerovom syndróme, poruche autistického spektra, ktorú jej diagnostikovali.

Gretu mnohí vo virtuálnom svete urážajú a slovenský internet nie je výnimka. Vyčítajú jej prakticky všetko – vek, že má byť radšej ticho, lebo nie je odborníčka, že je len dievčatko, ktoré ostatní zneužívajú na nezmyselný boj alebo sa jej smejú pre jej poruchu. „Keď hateri vyťahujú váš vzhľad a rozdieľnosti, znamená to, že už nemajú „kam ísť“. Potom už viete, že vyhrávate!“ napísala len 16-ročná aktivistka.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Greta Thunberg (@gretathunberg),

„Neschovávam sa za moju diagnózu, avšak viem, že veľa ľudí, čo tomu nerozumie, ju vidí ako „chorobu“ alebo niečo negatívne. A môžete mi veriť, že moja diagnóza ma predtým obmedzovala,“ pokračovala v statuse, ktorý má 800 000 lajkov.

Odporúčané
Planéta umiera a je nám to úplne jedno. Máme však želiezko v ohni, švédsku aktivistku Gretu Thunbergovú Planéta umiera a je nám to úplne jedno. Máme však želiezko v ohni, švédsku aktivistku Gretu Thunbergovú 30. júla 2019, 15:20

„Predtým, ako som začala štrajkovať v škole, nemala som energiu, kamarátov a s nikým som sa o tom nerozprávala. Sedela som doma s poruchou príjmu potravy. Všetko je ale preč, našla som zmysel a to vo svete, ktorý sa niekedy zdá nezmyselný pre mnoho ľudí,“ zakončila a na konci napísala hashtagy #aspiepower#neurodiverse#npf.

Domov
Zdieľať
Diskusia