Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. augusta 2019, 18:30
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Organizátor Hip Hop Kempu: Na Kontrafakt sa pýtajú aj zahraniční headlineri, náš festival nie je podnikateľský zámer (Rozhovor)

Organizátor Hip Hop Kempu: Na Kontrafakt sa pýtajú aj zahraniční headlineri, náš festival nie je podnikateľský zámer (Rozhovor)
Zdroj: Mikuláš Bado/REFRESHER
HUDBA
Uložiť Uložené

Najstarší hudobný festival v Československu zažil začiatok skupiny Kontrafakt aj vystúpenia mien ako Kendrick Lamar, keď ešte nebol slávny.

Hip Hop Kemp patrí k najstarším a najväčším festivalom svojho žánrového zamerania v strednej Európe. Jeho organizátor je znášmou postavou československého rapu, ktorá má bez akýchkoľvek pochýb zásluhu na jej rozmachu pred dvoma dekádami.

 Je to jediná domáca kapela, na ktorú sa s obdivom a rešpektom pravidelne pozerá celý backstage. Jediná kapela, na ktorú sa nás aj zahraniční headlineri pýtajú „kto to je?“ (Affro o Kontrafakte)

Affro v roku 2019 organizuje Kemp už 18. krát a my sa opäť môžeme tešiť na atraktívny lineup, ktorý sa v Hradci Králové predstaví už od 15. augusta. „Hip Hop Kemp nie je podnikateľský zámer, je to splnený sen. Je to poslanie,“ pripomína Affro aj v súvislosti s tým, aký koncept, vystupujúci a návštevníci do areálu každoročne prichádzajú. „Predávame lístky aj v Japonsku,“ dodáva.

Odporúčané
Separ a Dame, Kontrafakt aj americké legendy na Hip Hop Kempe 2019, vyhraj VIP lístky zadarmo Separ a Dame, Kontrafakt aj americké legendy na Hip Hop Kempe 2019, vyhraj VIP lístky zadarmo 4. augusta 2019, 10:38
V rozhovore sa dozvieš:
  • Na čo sa organizátori tešia najviac a na čo najmenej
  • Ako sa komunikuje so svetovými rapermi a ich zástupcami
  • Aké najbizarnejšie požiadavky museli organizátori riešiť
  • S akým budgetom pracuje Hip Hop Kemp
  • Či chodia ľudia viac na domácich alebo zahraničných interpretov
  • Čo zažil Affro s Kontrafaktom
  • Prečo je Kontrafakt špecifickou kapelou a prečo sa na ňu pýtajú zahraniční headlineri
  • Čo si Affro myslí o Separovi a DMS
  • Akí ľudia sú na Hip Hop Kempe vítaní 

Organizátor Hip Hop Kempu: Na Kontrafakt sa pýtajú aj zahraniční headlineri, náš festival nie je podnikateľský zámer (Rozhovor)
Zdroj: Mikuláš Bado/REFRESHER

Na čo sa organizátori tešia najviac? 

Tešíme sa na fesťák ako taký. Celý rok sa tešíme, keď to vypukne. Práve teraz, tesne pred festivalom sa ale na malú chvíľu so všetkou úprimnosťou tešíme, keď to bude za nami. Ale keď to začne... najhoršie bude, keď to skončí, vtedy sa budeme cítiť úplne prázdni. 

Bez ohľadu na to, či máš 15 alebo 50 rokov, odkiaľ prichádzaš, aký máš pas, akého si vyznania, tvaru, pohlavia a farby. (Affro odpovedá na otázku, pre koho je Hip Hop Kemp v súčasnosti určený)

Hip Hop Kemp je pre vás veľká srdcovka.

Ako keby by pre nás dostával život zmysel svojho naplnenia len počas tých štyroch dní. Keďže robíme festival po osemnástykrát, máme tie emócie a tú celú horskú dráhu vrátane maniodepresívnych vrcholov a dna celkom dobre zmapované. 

Baví nás, keď sa bavíte – keď tam uvidíme tie rozžiarené ľudské tváre. Aj keď nezachraňuješ svet, je krásny pocit vedieť, že urobíš aspoň na štyri dni svet lepším miestom, než by bol bez teba a tvojej práce. Nikdy nás to neomrzí a pokým nepadneme, budeme festival robiť ďalej, nemôžeme si pomôcť. 

Odporúčané
Bývalé zamestnania slovenských raperov: Čo dala práca čašníka a krupiéra Rytmusovi, čo predával Separ a koľko zarábal Pil C? Bývalé zamestnania slovenských raperov: Čo dala práca čašníka a krupiéra Rytmusovi, čo predával Separ a koľko zarábal Pil C? 30. apríla 2019, 18:11

O interpretoch rapového žánru sa hovorí, že je s nimi relatívne komplikovaná komunikácia.

Dohadovanie je celkom v pohode, Nejednáš s interpretmi z hoodu, jednáš s ich manažérmi z vysokých škôl a najväčších bookingových agentúr na svete. Aj keď si s tebou vytierajú prdel, robia to v hodvábnych rukavičkách, politicky korektným spôsobom a s úsmevom ako z reklamy na zubnú pastu. A so zachovaním dekoru. 

Organizátor Hip Hop Kempu: Na Kontrafakt sa pýtajú aj zahraniční headlineri, náš festival nie je podnikateľský zámer (Rozhovor)
Zdroj: Mikuláš Bado/REFRESHER

Určite máte aj bizarné zážitky s požiadavkami interpretov.

Že ti niektorí headlineri pošlú svoj rider 5 dní pred začiatkom festivalu, že má ten rider 10 strán a že je tam kopa vychytávok typu hodvábna maska na spanie – dva kusy, alebo ozbrojená ochranka, 2x SUV s tmavými sklami a certifikátom nepriestrelnosti tretieho stupňa, nad tým sa môžeš len od srdca zasmiať alebo sa zrútiť. 

S akým budgetom pracuje Hip Hop Kemp?

Domov
Zdieľať
Diskusia