Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. augusta 2019, 15:27
Čas čítania 0:00
Vl Mi

Žena vyrába dokonalé protézy malíčkov pre bývalých členov Yakuzy

ZAUJÍMAVOSTI JAPONSKO MAFIA
Uložiť Uložené

Jeden stojí takmer 1 500 dolárov.

Ak niekomu v Japonsku chýba malíček, je vysoko pravdepodobné, že má niečo spoločné s obávanou japonskou mafiou menom Yakuza. Ľudia mávajú voči ľuďom s temnou minulosťou predsudky, ex-členovia mafie sa vedia do normálneho „fungovania“ dostať len ťažko. Mafiáni si v Japonsku amputujú malíček, aby odčinili svoje chyby.

Webový magazín Vice sa s bývalým mafiánom Yakuzy stretol, v texte ho volajú Mike. Aj on mal problémy zaradiť sa do spoločnosti, minulosť ho prenasledovala. V novinách si však všimol zvláštny inzerát. Písalo sa v ňom, že mu spravia malíček na mieru. Spočiatku si myslel, že je to hlúposť. Nakoniec sa však rozhodol netradičnú službu vyskúšať. A neoľutoval.

Yukako Fukushima vyrába malíčky na mieru. Vyrobila ich už stovky, jeden stojí približne 1 490 dolárov. Mužom, ktorí sú v ťažkej životnej situácii, dáva zľavu. Začínala pred desiatkami rokov, vtedy ešte nemala internet. To, ako robiť dokonalé malíčky, ju naučila prax. „Zákazníci boli moji učitelia,“ cituje ženu magazín.

Odporúčané
Mafián Reichel: Keď som vošiel do miestnosti, Černákovci mu rezali hlavu Mafián Reichel: Keď som vošiel do miestnosti, Černákovci mu rezali hlavu 28. júla 2019, 14:48

Mike sa spočiatku myslel, že je to prank. Nakoniec bol milo prekvapený a s robotou nadanej Yukako je nadmieru spokojný. Mike sa stal mafiánom, keď mal len 20 rokov. To, prečo sa musel rozlúčiť so svojím malíčkom, nechcel špecifikovať. „Nebolelo to. Možno pre ten adrenalín,“ spomína.

Vďaka protéze dúfa, že sa mu podarí zaradiť sa do spoločnosti. Má dva sety malíčkov – jeden svetlejší, ktorý nosí v zime a druhý na leto, ten je o čosi tmavší.

Domov
Zdieľať
Diskusia