Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
31. júla 2019, 11:38
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Návrh zákona bojuje proti závislosti na Instagrame. Zakáže nekonečné načítavanie fotiek a automatické prehrávanie videí

TECH INSTAGRAM ZÁVISLOSTI
Uložiť Uložené

Američania chcú zakázať funkcie, ktoré umelo udržiavajú používateľov v aplikácii.

Americký senátor Josh Hawley reaguje na obchodný model aktuálne najpopulárnejších sociálnych sietí, ktorý má pravdepodobne za následok, že používatelia trávia v aplikáciach viac času, ako je nutné. Nekonečné „scrollovanie,“ teda načítanie príspevkov užívateľov, ale aj automatické prehrávanie videí na Instagrame alebo Facebooku nový návrh zákona reguluje, informuje Business Insider

Podľa jeho znenia je cieľom apelovať na technologické spoločnosti a spôsob, akým si získavajú pozornosť verejnosti. Znižovanie závislosti na sociálnych sieťach je aktuálne jedným zo spoločenských problémov a práve tento nový americký „SMART zákon“ by mohol byť správnym krokom. 

Vďaka znalosti fyziológie mozgu a psychologických zraniteľností sú podľa senátora Hawleyho aplikácie dizajnované tak, že narušujú slobodný výber a rozhodnutia človeka. Okrem zakázania nekonečného zobrazovania nového obsahu je súčasťou zákona aj to, aby tlačidlá „prijať“ a „odmietnuť“ vyzerali rovnako s totožným formátovaním, veľkosťou a písmom.

Odporúčané
Daniel má 26 rokov a pracuje ako traktorista. Na poli som stretol medveďa, v hlavnej sezóne sa dá zarobiť až 3 500 eur (ROZHOVOR) Daniel má 26 rokov a pracuje ako traktorista. Na poli som stretol medveďa, v hlavnej sezóne sa dá zarobiť až 3 500 eur (ROZHOVOR) 10. apríla 2024, 9:30

K tejto novinke sa vyjadril aj bývalý dizajnér z Google Tristan Harris, ktorý trochu priblížil fungovanie sociálnych sietí. „Ak odstránim dno tohto pohára a budem ho dopĺňať vodou, nebudete vedieť, kedy prestať piť. 

The Verge ešte k tejto téme dodáva, že v prípade, že by sa návrh naozaj odstal do platnosti, firmy ako Facebook alebo Twitter by boli po vzore Apple nútené monitorovať aktivitu užívateľov a sprístupniť im dáta a štatistiky, aby vedeli, koľko času používaním aplikácie strávili. 

Odporúčané
Počas pozerania porna ťa sleduje Facebook a Google aj v inkognito móde, varujú vedci Počas pozerania porna ťa sleduje Facebook a Google aj v inkognito móde, varujú vedci 19. júla 2019, 8:16
Domov
Zdieľať
Diskusia