Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. júla 2019, 18:07
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

V uliciach Barcelony sa od budúceho roka zrejme nebude môcť fajčiť

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Navrhované zmeny fajčiarov vôbec nepotešia.

Barcelona sa blíži ku kompletnému zakázu fajčenia na verejných miestach, informuje Independent. Ľudia doteraz mohli fajčiť na špeciálne vyhradených miestach, no ani to už nebude realitou. Doterajšie zákony však ľudia rešpektovali len minimálne a navyše priniesli niekoľko náročných ekonomických zmien.

Miesta vyhradené na fajčenie totiž často patrili k barom a reštauráciám – tie, ktoré takéto zóny nemali, tak mali drasticky menej zákazníkov a kvôli zákonu sa tak ocitli vo veľmi náročnej finančnej situácii.

Vyhláška na ochranu nefajčiarov by mala vstúpiť do platnosti už budúci rok a vzťahuje sa len na mesto Barcelona, kde okrem iného sídlia aj zdravotnícke úrady Katalánska. Ak všetko pôjde hladko, v jednej z najpopulárnejších turistických destinácií si tak už zrejme na ulici vôbec nezapáliš a ak by si sa o to pokúsil, môže ťa dostať jedna z mnohých kontrol, ktoré v uliciach budú prebiehať.

Barcelona
Barcelona Zdroj: unsplash
Domov
Zdieľať
Diskusia