Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. júla 2019, 7:25
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Americké Ministerstvo zahraničných vecí posiela odkaz do Švédska a bráni ASAP Rockyho. Zadržanie vzbudzuje podozrenia a obavy

HUDBA ASAP ROCKY
Uložiť Uložené

Američania dvíhajú varovný prst pre Švédov, ktorí držia populárneho rapera vo väzení už viac ako 2 týždne.

Ministerstvo zahraničných vecí Spojených štátov amerických vyslalo varovanie pre švédsku vládu. Veľmi pozorne sleduje, čo sa aktuálne deje s ich občanom a populárnym raperom ASAP Rockym, ktorý je už dva týždne vo väzení za údajný útok s priťažujúcimi okolnosťami.

Dokonca mu v prípade dokázania viny hrozí až 6 rokov za mrežami. S tým sa okrem mnohých amerických interpretov a viac ako 600-tisíc fanúšikov, ktorí podpísali petíciu za prepustenie, nestotožňuje ani americká vláda. 

„Existujú isté skutočnosti týkajúce sa zatknutia a zadržania, ktoré vzbudzujú obavy. Očakávame, že všetky vlády vrátane švédskej budú k americkým občanom pristupovať spravodlivo a s úctou. Dúfame, že čoskoro uvidíme ASAP Rockyho a jeho tím späť na turné,“ píše v oficiálnom vyhlásení venovanom Švédsku Americké Ministerstvo zahraničných vecí.

Odporúčané
Justin Bieber, Nicki Minaj, Post Malone a desiatky ďalších bojujú za slobodu ASAP Rockyho. Vraj je držaný v neľudských podmienkach Justin Bieber, Nicki Minaj, Post Malone a desiatky ďalších bojujú za slobodu ASAP Rockyho. Vraj je držaný v neľudských podmienkach 11. júla 2019, 9:28

Viac by sme sa mohli dozvedieť už 19. júla, kedy je naplánované pojednávanie v prípade ASAP Rockyho. Ten sa ešte 30. júna dostal do konfliktu s dvoma mužmi, ktorí ho aj napriek opakovaným upozorneniam obťažovali a následne udreli slúchadlami do tváre raperovu ochranku. 

Švédska polícia Rockyho a dvoch členov jeho tímu zadržala na základe videí od okoloidúcich, kde je vidieť, ako raper najprv zhodí jedného muža na zem a následne ho ešte párkrát udrie. Vzhľadom na okolnosti zverejnené priamo na Flackovom Instagrame je však celý postup švédskych úradov v tomto prípade len veľmi ťažko pochopiteľný. 

Odporúčané
ASAP Rockymu hrozí až 6 rokov za mrežami. Prokuratúra žiada o predĺženie väzby, kým sa prípad nevyšetrí ASAP Rockymu hrozí až 6 rokov za mrežami. Prokuratúra žiada o predĺženie väzby, kým sa prípad nevyšetrí 5. júla 2019, 10:10
Domov
Zdieľať
Diskusia