Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. júla 2019, 14:21
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Zatiaľ čo ASAP Rockymu hrozí 6 rokov za mrežami, iniciátorom bitky maximálne rok

HUDBA ASAP ROCKY ŠVÉDSKO
Uložiť Uložené

Dvojica mužov, ktorí údajne roztržku začali, čelí obvineniu z prepadnutia a obťažovania.

Keď pred necelými dvoma týždňami zatkli policajti vo Švédsku svetovo populárneho rapera ASAP Rockyho, asi nikto nepredpokladal, že to môže zájsť do štádia zrušených koncertov a hrozby väzenia. Dnes vieme, že hlavnému členovi ASAP Mob hrozí 6 rokov za údajný útok s priťažujúcimi okolnosťami.

Odporúčané
ASAP Rockymu hrozí až 6 rokov za mrežami. Prokuratúra žiada o predĺženie väzby, kým sa prípad nevyšetrí ASAP Rockymu hrozí až 6 rokov za mrežami. Prokuratúra žiada o predĺženie väzby, kým sa prípad nevyšetrí 5. júla 2019, 10:10

Complex aktuálne informuje aj o tom, že švédske súdy riešia aj dvoch iniciátorov celého konfliktu, ktorých raper označil ako „závislých na drogách, ktorí nie sú jeho fanúšikovia.“. V tlačovej správe prokuratúry sa píše aj o predbežnom vyšetrovaní údajnej poškodenej strany, teda dvoch mužov, ktorých máme možnosť vidieť aj na videách z Rockyho Instagramu

Tí budú čeliť obvineniu z prepadnutia a obťažovania, ktoré však nie je sexuálneho charakteru. V tomto prípade sa obťažovanie definuje ako fyzické útočenie alebo vystavovanie osôb rušivému kontaktu, prípadne inému bezohľadnému činu. Úrady dodávajú, že v prípade dokázania viny hrozí dvojici odňatie slobody na maximálne jeden rok.

Odporúčané
Justin Bieber, Nicki Minaj, Post Malone a desiatky ďalších bojujú za slobodu ASAP Rockyho. Vraj je držaný v neľudských podmienkach Justin Bieber, Nicki Minaj, Post Malone a desiatky ďalších bojujú za slobodu ASAP Rockyho. Vraj je držaný v neľudských podmienkach 11. júla 2019, 9:28

ASAP Rockymu sa stali osudným videá získané portálom TMZ od okoloidúcich, kde je vidieť, ako jedného muža najprv zvalí na zem a následne mu ešte uštedrí pár zásahov. Na dôkazových materiáloch od samotného rapera je však vidieť, že konflikt nevyvolal nikto z jeho tímu. Práve naopak, dvojici mužov radia, aby sa upokojili, keďže nikto nechce problémy. 

Situácia sa vyhrotila až vtedy, keď bol Rockyho ochrankár zasiahnutý slúchadlami do tváre. Ďalšie informácie zatiaľ k dispozícii nie sú, za americkým interpretom však v súčasnosti stojí celý svet. Petíciu za prepustenie podpísalo už viac ako pol milióna fanúšikov a kolegovia z hudobného priemyslu bojkotujú Švédsko ako krajinu, kam už nikdy neprídu koncertovať. 

Domov
Zdieľať
Diskusia