Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vzniklo v spolupráci s Red Bull
8. júla 2019 o 17:31
Čas čítania 0:00
Sponzorovaný obsah

Najťažších 400 metrov v tvojom živote: Adrenalínová výzva na Štrbskom Plese otestuje tých najodvážnejších

Najťažších 400 metrov v tvojom živote: Adrenalínová výzva na Štrbskom Plese otestuje tých najodvážnejších
ŠPORT REDBULL PAPER WINGS
Uložiť Uložené

3. augusta sa na Štrbskom Plese bude konať udalosť Red Bull 400, v rámci ktorej bude úlohou súťažiacich vybehnúť na ostrý skokanský mostík.

Red Bull 400 je unikátna športová udalosť, v rámci ktorej sa odvážlivci po celom svete pokúšanú za čo najkratší čas vybehnúť na 400 metrov dlhý skokanský mostík. Ak miluješ pocit, keď si tep vyskočí na 200 úderov za minútu a sú ti blízke Vysoké Tatry, pravdepodobne si aj ty ideálnym adeptom na zapojenie sa.

V sobotu 3. augusta sa bude Red Bull 400 opäť konať aj na Slovensku, konkrétne na legernárdnom mostíku na Štrbskom Plese. Výhľad z tohto miesta je fascinujúci, je však treba si ho zaslúžiť. Čaká vás 400-metrová trať, so 125 metrov vysokým mostíkom, ktorý ma 37° sklon a nachádza sa vo výške 1346 m n. m.

Najťažších 400 metrov v tvojom živote: Adrenalínová výzva na Štrbskom Plese otestuje tých najodvážnejších
Zdroj: Filip Nagy / Red Bull Content Pool

Táto tatranská zastávka sa pridá k 20 ďalším svetovým lokalitám a dobrou správou je, že sa môže prihlásiť naozaj každý. Kapacita podujatia je 1000 účastníkov, súťažiť môžu muži aj ženy a v prípade, že sa necítiš na celých štyristo metrov, v rámci štafetového behu si ho môžeš s kamarátmi rozkúskovať. 

Premiérový slovenský ročník na Štrbskom Plese si minulý rok odbehlo viac ako 600 účastníkov. V mužskej kategórii zvíťazil slovenský rýchlik, Tomáš Čelko, ktorý si po svoje domáce víťazstvo si vybehol v skvelom čase 3:40. Prvé miesto v ženskej kategórii si z Vysokých Tatier odniesla Kristína Néč-Lapinová. Mostík vybehla v čase 4:38.

 

Pre tých rýchlejších je výška štartovného do 10. júla za zvýhodnenú cenu. Neváhaj a prihlás sa ešte dnes. Ide o ideálnu možnosť otestovať nielen fyzickú ale aj psychickú výdrž. Viac informácií a registračný formulár nájdeš na redbull.sk/400.

Domov
Zdieľať
Diskusia