Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. júna 2019, 16:22
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Peter Sagan titul majstra Slovenska neobhájil. Získal ho jeho brat Juraj, celkovo vyhral Čech František Sisr

ŠPORT PETER SAGAN
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

O víťazovi rozhodovala rovinatá trasa dlhá 187 km.

Dnes boli v Trnave na programe ďalšie majstrovstvá Slovenska a Česka v cestnej cyklistike s hromadným štartom. Na 187 km dlhej a rovinatej trase sa predstavil aj najlepší slovenský reprezentant tohto športu Peter Sagan, ktorý bol pochopiteľne najväčším favoritom na víťazstvo.

Odporúčané
Peter Sagan si nechal vytetovať najdôležitejšiu spomienku svojho života Peter Sagan si nechal vytetovať najdôležitejšiu spomienku svojho života 25. októbra 2018, 22:21

Zároveň už o pár dní začína najprestížnejší etapový pretek Tour de France, a tak bojoval aj o špeciálny dres, ktorý sa mu darí získavať už rok roku 2011. Hneď v úvode sme boli svedkami hromadného pádu, ten sa však netýkal žiadného z najväčších favoritov. Medzi nich patril aj Zdeňek Štybar, ktorému sa istý čas podarilo pelotónu unikať. 

Vysoké horúčavy spôsobovali, že postupne cyklisti odpadávali z pelotónu a udržiavali sa len tí skúsenejší. Aj 50 kilometrov pred koncom existovala vedúca sedemčlenná skupina, ktorú Peter Sagan musel doháňať. Vytvorila si náskok viac ako minútu. 

Aj keď sa bojovalo do posledných sekúnd, Peter Sagan o titul nebojoval.  V hromadnom špurte ako prvý prišiel do cieľa František Sisr. Juraj Sagan prišiel do cieľa na celkovom šiestom mieste, vyhral slovenský titul. Ako druhý Slovák prišiel do cieľa Erik Baška  a bronzovú medailu získal Patrik Tybor.

Domov
Zdieľať
Diskusia